Υπόθεση εμπορίας βρεφών: Με ασφάλεια η μεταφορά του γενετικού υλικού στο Νοσοκομείο Χανίων – Η επίσημη ανακοίνωση

υπόθεση-εμπορίας-βρεφών-με-ασφάλεια-η-1767362

Με ασφάλεια μεταφέρθηκε το γενετικό υλικό από την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, μετά την απόφαση για ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής. (δείτε ΕΔΩ).

Η Εθνική Αρχή της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση:

Η Εθνική Αρχή της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ανακοινώνει την ασφαλή μεταφορά του γεννητικού υλικού και των σχετικών αρχείων από την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης ΄΄ιδιωτικό ιατρείο *** και Σια ΕΕ΄΄ με διακριτικό τίτλο ΄΄ Μεσογειακό Ιατρείο Γονιμότητας΄ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ΄΄ ο Άγιος Γεώργιος ΄΄.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα εκδοθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ανακοίνωση για το κοινό.

Όπως έγραψε νωρίτερα το zarpanews.gr (δείτε ΕΔΩ) στο νοσοκομείο έγινε «αγώνας δρόμου» για την διαμόρφωση των κατάλληλων χώρων για την φύλαξη τόσο του γενετικού υλικού όσο και των αρχείων της κλινικής, ενώ προχώρησε και η πρόσληψη μίας εξειδικευμένης και έμπειρης βιολόγου – εμβρυολόγου με διαδιασίες εξπρές για να υποστηριχθεί η διαδικασία.

Για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός όπως και έτερη εργαζόμενη με ρόλο «κλειδί» στα καταγγελόμενα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, την Πέμπτη, σε ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ ανέφερε πως εντοπίστηκαν 7 off shore εταιρειών τις οποίες φαίνεται πως διαχειρίζεται η κλινική η οποία εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ποσό το οποίο κατάφεραν να μεταφέρουν στις εταιρείες, προκειμένου να μπορέσουν να αποκρύψουν την εγκληματική δραστηριότητά τους, ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook