Υποψήφιος και στις εκλογές του 2023 επιθυμεί να είναι ο Ερντογάν

υποψήφιος-και-στις-εκλογές-του-2023-επιθυ-1317920

Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια για να διεκδικήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2023, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα (07.02.2022) ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, ο Ιμπραχίμ Καλίν, απορρίπτοντας το σενάριο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Νωρίτερα,  ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε ότι ο Ερντογάν θα είναι ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συμμαχίας» στις εκλογές του 2023. Αντίθετα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστήριξε ότι η υποψηφιότητα Ερντογάν είναι νομικά απαράδεκτη.

«Δεν υπάρχουν νομικά εμπόδια (για τον Ερντογάν) να είναι υποψήφιος το 2023. Έχουμε επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης έχει επίσης κάνει σχετική δήλωση. Ο πρόεδρος (Ερντογάν) έχει δικαίωμα να επανεκλεγεί την ερχόμενη χρονιά», δήλωσε ο Καλίν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Α Haber».

Τον περασμένο Νοέμβριο, η τουρκική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Ερντογάν για ανικανότητα εν μέσω της δραματικής υποτίμησης του εθνικού νομίσματος και τον προέτρεψε να ανακοινώσει ημερομηνία για πρόωρες εκλογές. Ο Ερντογάν απέρριψε τις εκκλήσεις και επανέλαβε ότι τόσο οι προεδρικές όσο και οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η εκτίναξη του πληθωρισμού και η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχουν πλήξει τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης, η οποία αποτελεί την εκλογική βάση του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook