Υποψήφιος στο Ηράκλειο αλλά πάνω απ΄ όλα επιστήμονας: Πανευρωπαϊκή διάκριση για τον Γρηγόρη Πασπάτη

υποψήφιος-στο-ηράκλειο-αλλά-πάνω-απ΄-ό-1681702

Στη διάρκεια της ετήσιας διεθνούς συνάντησης ESGE Days 2023 στο Δουβλίνο

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γαστρεντερολογικής Ενδοσκόπησης (European Society of Gastrointestinal Endoscopy – ESGE) στη διάρκεια της ετήσιας διεθνούς συνάντησης ESGE Days 2023 που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας μεταξύ 20-22 Απριλίου, τίμησε με απονομή τίτλου Fellowship τον Γρηγόρη Πασπάτη για τη συνολική ερευνητική και κλινική προσφορά του.

Η επιστημονική διαδρομή του Γρηγόρη Πασπάτη είναι μακρά. Το 1978 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στη γαστρεντερολογία σε αρκετά νοσοκομεία της Ελλάδας.

Εργάστηκε σαν κλινικός ερευνητής για διάστημα περίπου 3 χρόνων στην πανεπιστημιακή γαστρεντερολογική κλινική του Royal London Hospital, ενώ το 1993 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι board certified στην European Society of Gastroenterology and Hepatology.

Το 1996 ίδρυσε και έκτοτε διευθύνει το Γαστρεντερολογικό τμήμα του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης, που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της χώρας. To 2008 έγινε πρόεδρος του ενδοσκοπικού τμήματος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρίας και το 2014 πρόεδρος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρίας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 πλήρεις επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκριτα περιοδικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook