Υποκλοπές: «Ξέπλυμα» μέσω Καϊλή επιχειρεί το Μαξίμου

υποκλοπές-ξέπλυμα-μέσω-καϊλή-επιχε-1341709

Το ερώτημα εάν οι βελγικές αρχές διαλεύκαναν το σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή, με τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο briefing.

«Δεν γνωρίζω ποιον τρόπο χρησιμοποίησαν οι βελγικές αρχές για να φτάσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Το λέω αυτό γιατί έχει γίνει συζήτηση στην Ελλάδα κατά πόσον πολιτικά πρόσωπα θα μπορούν να είναι ή να μην είναι ελεγχόμενοι με τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μέσα μεταχειρίστηκαν οι βελγικές αρχές», σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί προφανώς να “νομιμοποιήσει” τη δυνατότητα παρακολούθησης και πολιτικών προσώπων, θολώνοντας τα νερά για την υπόθεση των υποκλοπών,

Ερωτηθείς στη συνέχεια από το News24/7, εάν η κυβέρνηση υιοθετεί ισχυρισμούς πως η υπόθεση Καϊλή συνδέεται με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης με Predator, ο κ. Οικονόμου πάντως δήλωσε:

«Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Απλώς λέω ότι έχουμε ένα οξύμωρο, για να φτάσουν οι βελγικές αρχές στην άκρη του νήματος ποια τακτική ακολούθησαν και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς έχει γίνει, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει συνειρμούς, ούτε βγάζει συμπεράσματα μέσα από αυθαίρετους ισχυρισμούς».

Στην επιμονή των πολιτικών συντακτών εάν η υπόθεση Καϊλή συνδέεται με τη νόμιμη επισύνδεση Ανδρουλάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε καταρχάς εκ νέου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχει κληθεί να ενημερωθεί αρμοδίως για τους λόγους παρακολούθησης του και έχει αρνηθεί, προσθέτοντας: «Δεν έχω τέτοιου είδους πληροφορία, αν σχετίζεται με το Κατάρ. Δεν υπάρχει στη διάθεση της κυβέρνησης κανένα στοιχείο που να συνδέει αυτά τα δύο».

Το… παράπονο του Μαξίμου για το ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Οικονόμου μάλιστα εξέφρασε την ενόχληση του για το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης έσπευσε να “χρεώσει” στη ΝΔ την κ. Καϊλή, επισημαίνοντας ότι αντίθετα η κυβέρνηση δεν ενοχοποίησε συλλογικά το ΠΑΣΟΚ.

«Εδώ έχουμε το εξής οξύμωρο. Μετά τις αποκαλύψεις δεν έσπευσε κανείς από την κυβέρνηση να βγάλει ανακοίνωση και να κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ, να το μετατρέψει σε πολιτικό πρόβλημα ενός χώρου, ούτε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η παραβατική συμπεριφορά στελεχών βαραίνει στο σύνολο κόμματα. Και σπεύδει ο κ. Ανδρουλάκης, προφανώς εκνευρισμένος από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται καθώς το πρόβλημα αφορά 100% μέλος των σοσιαλδημοκρατών, να το μεταθέσει στη ΝΔ. Με κωμικοτραγικές κινήσεις προσπαθεί να διαστρέψει την πραγματικότητα”, σχολιασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Ανδρουλάκης «επιδιώκει για ακατανόητους λόγους να μεταθέσει ένα στέλεχος, που ήταν συνδεδεμένο μαζί του πολλά χρόνια, σε άλλο χώρο. Και το έκανε απρόκλητα. Δεν υπήρξε ανακοίνωση από τη ΝΔ που να κατηγορεί συλλήβδην το ΠΑΣΟΚ», καταλήγοντας.

«Αυτά είναι κωμικοτραγικά, είναι για γέλια και για κλάματα. Έχουν γίνει μεταγραφές αεροδρομίου από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, ουκ ολίγες».

Κληθείς να σχολιάσει τα ερωτηματικά που διατυπώνουν και διεθνή ΜΜΕ για τυχόν εμπλοκή του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και του πρώην επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Οικονόμου επικαλέστηκε μάλλον ξερά ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, προσθέτοντας τυπικά ότι προφανώς και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

“Κανένα στέλεχος της ΝΔ δε φαίνεται να έχει σχέση με την υπόθεση”, πρόσθεσε.

Στην επισήμανση ότι και ο κ. Σχοινάς είχε κάνει θετικές δηλώσεις για το Κατάρ, όπως και η κ. Καϊλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: “Ο κ. Σχοινάς εκ του χαρτοφυλακίου του έχει επαφές με διάφορες χώρες και έχει κάνει τοποθετήσεις. Όποια απόπειρα σύνδεσης χωρίς στοιχεία δεν προσφέρεται για συμπεράσματα”.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook