Υποκλοπές: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση με βαριές καταγγελίες

υποκλοπές-αποχώρηση-συριζα-από-τη-συν-1530924
EUROKINISSI

Αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπή για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας οτι η κυβερνητική πλειοψηφία είχε προαποφασίσει να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον άρον τις διαδικασίες της επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του αρνήθηκαν «να συμμετάσχουν στην παρωδία της αποστολής γραπτών ερωτήσεων στην εκπρόσωπο της Ιntellexa, της εταιρίας που εμπορεύεται το Predator».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν οτι «πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο του σκανδάλου της συγκάλυψης».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από τη σημερινή διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα, συζήτηση επί της κλήσης νέων μαρτύρων. Είχε προαποφασίσει ότι θα κλείσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον-άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη.

Θα συνεχίσουμε από την επόμενη συνεδρίαση να προσερχόμαστε στην Εξεταστική Επιτροπή, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για να λάμψει η αλήθεια κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κόντρα στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θέλει να βυθίσει όχι μόνο το Κοινοβούλιο, αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι».

Υπενθυμίζεται οτι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αίτημα να κληθεί και να καταθέσει στην εξεταστική ο Φέλιξ Μπίτζιος.

Οι εκπρόσωποι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προχώρησαν στη συγκεκριμένη κίνηση μετά και τις σημερινές (22/09) αποκαλύψεις του Inside Story οι οποίες έφεραν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που συνδέεουν τον επιχειρηματία με την εταιρία Intellexa που φέρεται να εμπορεύεται το λογισμικό Predator στην Ελλάδα.

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν προς το προεδρείο ότι εφόσον δεν κληθεί από την επιτροπή ο κ. Μπίτζιος, οι ίδιοι δεν θα προχωρήσουν στην αποστολή γραπτών ερωτήσεων προς τη δικηγόρο της Intellexa, Σάρα Χαμού.

Το αίτημα πάντως απορρίφθηκε, όπως γνωστοποίησε με tweet του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook