Υποδοχή ήρωα στον Ινδό πιλότο που… έφαγε έγγραφα για να μην τα βρουν οι εχθροί

υποδοχή-ήρωα-στον-ινδό-πιλότο-που-έφα-821580

Με τιμές ήρωα υποδέχθηκαν χθες οι Ινδοί τον μυστακοφόρο πιλότο που απελευθέρωσαν οι πακιστανικές αρχές.

Για να μην προδώσει την πατρίδα του, ο Ινδός πιλότος Αμντιναντάν Βαρτχαμάν έφαγε ευαίσθητα στρατιωτικά για να μην πέσουν στα χέρια των αρχών του Ισλαμαμπάντ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Ινδός πιλότος είναι καλά στην υγεία του. Ο πατέρας του – συνταξιούχος πιλότος – και η μητέρα του- τον περίμεναν χθες στο Δελχί για να τον καλωσορίσουν.

Η σύλληψη του Ινδού πιλότου από τις δυνάμεις του Πακιστάν πυροδότησε έντονη στρατιωτική ένταση ενισχύοντας τους φόβους για πόλεμο.

Από την πλευρά του, το Ισλαμαμπάντ δήλωσε ότι θα τον απελευθερώσει στο πλαίσιο μιας «χειρονομίας ειρήνης», ωστόσο και οι δύο χώρες εξακολουθούν να έχουν αναμμένες τις στρατιωτικές μηχανές τους.

Λίγο πριν τον πιάσουν όμηρο οι Πακιστανοί, ο Ινδός πιλότος πυροβόλησε στον αέρα και στη συνέχεια κατάπιε τα διαβαθμισμένα έγραφα προτού συλληφθεί από τους Πακιστανούς.

Τα ινδικά ΜΜΕ επαινούν τον πιλότο για τον επαγγελματισμό που επέδειξε, αφότου έγινε γνωστό από την «Washington Post» ότι έφαγε ευαίσθητα στρατιωτικά έγγραφα για να μην τα βρουν οι απαγωγείς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ινδός πιλότος είχε συλληφθεί μετά την κατάρριψη του μαχητικού του αεροσκάφους στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Χθες, ο Ινδός πιλότος Αμπχιναντάν Βαρτχαμάν πέρασε την μεθόριο από το Πακιστάν προς την πατρίδα του, αμέσως μόλις το Ισλαμαμπάντ αποφάσισε την απελευθέρωσή του.

Πλάνα της πακιστανικής τηλεόρασης έδειξαν τον αντισμήναρχο Αμπιναντάν να διασχίζει τα σύνορα στο φυλάκιο κοντά στην πόλη Ουάγκα, ανάμεσα στις πόλεις Λαχόρη του Πακιστάν και Αμριτσάρ της Ινδίας, λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα ώρας Ελλάδος.

Νωρίτερα, οι Πακιστανοί έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου ο ίδιος μιλώντας στην πακιστανική τηλεόραση δήλωσε «πολύ εντυπωσιασμένος από τον πακιστανικό στρατό» ο οποίος του «συμπεριφέρθηκε πραγματικά καλά».

«Το Ισλαμαμπάντ παρέδωσε χθες στην Ινδία τον πιλότο του μαχητικού τον οποίο είχε συλλάβει και ο πιλότος οδηγήθηκε για ιατρικές εξετάσεις, όπως δήλωσε Ινδός αξιωματούχος στον τομέα της άμυνας.

«Η εντολή για τσεκ-απ δόθηκε επειδή ο αξιωματικός χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα από το αεροσκάφος», δήλωσε ο υποπτέραρχος Ρ. Καπούρ στους δημοσιογράφους κοντά σε ένα συνοριακό σημείο διέλευσης στο κρατίδιο Παντζάμπ στη βόρεια Ινδία.

Πηγή: oroskopos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook