Υποχρεωτικός εμβολιασμών εκπαιδευτικών: Αντιδρούν κυβερνητικοί βουλευτές, έρχονται πειθαρχικά μέτρα

υποχρεωτικός-εμβολιασμών-εκπαιδευτι-1248607

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν φτάσει πολλά μηνύματα γαλάζιων στελεχών, τα οποία εκφράζουν αγωνία για το ενδεχόμενο ένα κρίσιμο κομμάτι να στραφεί εναντίον της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Ο κύβος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων ερρίφθη και η κυβέρνηση, αναμένεται να ανακοινώσει τη σχετική απόφαση ταυτόχρονα ή αμέσως μετά την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης και την έκδοση της Κ.Υ.Α που θα αποσαφηνίζει τα πολλά θολά σημεία του όλου εγχειρήματος.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του iEidiseis.gr στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Παιδείας έχουν οριστικοποιήσει την απόφασή τους αυτή, καθώς όπως διαμηνύουν, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθούν όσα έγιναν πέρυσι, με πολλά μαθήματα να χάνονται λόγω του γεγονότος ότι δάσκαλοι και καθηγητές νοσούσαν.

«Αν δεν εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που μπαίνουν στις τάξεις, τότε είναι βέβαιο ότι θα νοσήσουν από την πρώτη εβδομάδα και θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα λειτουργίας των σχολείων» τονίζουν κυβερνητικές πηγές και επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, παρά τον προβληματισμό που εκφράζεται από γαλάζιους βουλευτές για ενδεχόμενο πολιτικό κόστος.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν φτάσει τις τελευταίες μέρες πολλά μηνύματα γαλάζιων στελεχών, τα οποία εκφράζουν αγωνία για το ενδεχόμενο ένα κρίσιμο κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και άλλων επαγγελματικών κατηγοριών να στραφεί εναντίον της κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Το κλίμα, μάλιστα, πυροδοτήθηκε περισσότερο από τη χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος μιλώντας για την εφαρμογή του μέτρου στο δημόσιο άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: «Ένα πράγμα που δεν αλλάζει είναι ότι ορισμένες κατηγορίες που χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα υγείας, όπως αυτοί που δουλεύουν στο σύστημα υγείας ή σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. «Για το δημόσιο ενεργοποιούνται οι διατάξεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα» τόνισε για την περίπτωση που κάποιος επιμένει να μην εμβολιάζεται. «Επαναλαμβάνω ότι δεν θα υπάρξει πρόσθετη νομοθεσία – ειδικό πλαίσιο για τους μη εμβολιασμένους, ωστόσο για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι το εάν θα απολυθεί θα είναι απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Από όλα τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, με την εκθετική πορεία του κορονοϊού να την αναγκάζουν σε δραστικά μέτρα, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα φέρουν αντιδράσεις και τους εμβολιασμένους να διεκδικούν επιτακτικά το δικαίωμα επιστροφής στην καθημερινότητά τους.

Εργοδότες και εργαζόμενοι αναμένουν με αγωνία την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να γνωρίζουν τα επόμενα βήματα. Αυτό, πάντως, που θα προσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα είναι αν η άδεια άνευ αποδοχών θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια και θα επανεξετάζεται μετά το πέρας κάποιου διαστήματος ή όχι. Και βεβαίως, πόσοι θα «πειστούν» να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook