Υποχρεωτικός εφοδιασμός των οχημάτων με αλυσίδες από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο – Από πότε θα ισχύσει

υποχρεωτικός-εφοδιασμός-των-οχημάτω-975792

Εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να είναι όλα τα αυτοκίνητα από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών.

Η νέα απόφαση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι η νέα υπουργική απόφαση ορίζει πως όλοι οι οδηγοί θα υποχρεούνται να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες και χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα.

Όπως τόνισε, μάλιστα, ο ίδιος, το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε πως η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων πρόκειται να γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς, ενώ θα εξετάζεται δειγματολειπτικά.

Πότε θα ισχύσει ο νέος ΚΟΚ

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση, θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι το τέλος του Μαΐου. Ο υφυπουργός εκτίμησε, μάλιστα, πως ο νέος ΚΟΚ θα έχει τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο νέος ΚΟΚ προβλέπει τη μείωση των ορίων ταχύτητας εντός των πόλεων αλλά και την αύξησή τους, σε κάποια σημεία των εθνικών οδών.

Όσον αφορά τα υδατοδρόμια του Ιονίου, ο κ. Παπαδόπουλος προβλέπει πως ενδεχομένως να έχει ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία τους μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook