Υπό παρακολούθηση η πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στην Σητεία – Τι λέει ο Δήμαρχος

υπό-παρακολούθηση-η-πορεία-της-μετάλλ-1211597

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίστηκαν στην Σητεία, έδωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης.

Ο κ. Ζερβάκης ξεκαθάρισε πως η επίσημη ενημέρωση που και ο ίδιος έχει, είναι ότι σίγουρα υπάρχουν δύο άτομα θετικά στον κορονοϊό που φέρουν τη μετάλλαξη Όμικρον. «Το ένα περιστατικό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο δεν ξέρω αν έχει επιβεβαιωθεί αν είναι η μετάλλαξη Όμικρον. Όπως και να έχει θεωρώ ότι και στα δύο περιστατικά έχει περάσει σχεδόν ένα 10ήμερο από τα πρώτα συμπτώματα, δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τα παιδιά είναι σε κατ’οίκον περιορισμό δεν υπάρχει διασπορά από ότι ξέρω στον οικογενειακό περίγυρο. Είναι καλά στην υγεία τους και σήμερα πήραμε τα αποτελέσματα των λυμάτων που γίνονται κάθε βδομάδα. Είναι η τρίτη εβδομάδα που δεν ανιχνεύεται καθόλου το ιικό φορτίο στα λύματα. Είναι μια κατάσταση που την έχουμε ζήσει και άλλες φορές, καλή διαχείριση θέλει και πρέπει να πειστούμε ότι κάποια πράγματα που είναι πέραν του εαυτού μας, πρέπει να υπόκεινται στην υπακοή των δεδομένων και της επιστήμης».

Όπως ανέφερε ο κ. Ζερβάκης, τα πρώτα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε γυναίκες που επέστρεψαν από ταξίδι στη Γαλλία. «Το τρίτο κρούσμα είναι άτομο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Η φοιτητική κοινότητα με τη νεολαία διασκεδάζουν μαζί, επικοινωνούν, κυκλοφορούν μαζί. Το συγκεκριμένο παιδί δεν είναι φοιτητής από όσο γνωρίζω του ΕΛΜΕΠΑ του τμήματος στη Σητεία αλλά είναι ένα παιδί που απλά επικοινωνεί με τα άλλα. Είναι ντόπιος όμως».

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβάκη, το παιδί δεν είχε μετακινηθεί τον τελευταίο καιρό, ούτε είχε ταξιδέψει. «Εμείς προσπαθούμε από την θέση μας να συνδράμουμε, να ενημερωθούμε να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό, ώστε να μην υπάρχει διασπορά. Να υπάρχει μια ενημέρωση στον κόσμο και μια συνειδητή αντιμετώπιση από όλους μας».

Κλείνοντας, ο κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς λέγοντας πως η Σητεία έχει ίσως από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών. «Ο κόσμος έχει καταλάβει κάποια πράγματα, η περιοχή μας είναι από τις πρώτες που είχαν στο πρώτο κύμα μια εκτεταμένη συρροή σε μια περιοχή, τα φώτα είχαν πέσει εδώ. Προέχει η υγεία όλων μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook