Υπό κατάληψη σήμερα και αύριο το Πολυτεχνείο Κρήτης – Έκκληση φοιτητών στον Πρύτανη να ανοίξει αύριο την φοιτητική λέσχη

υπό-κατάληψη-σήμερα-και-αύριο-το-πολυτ-1567187

Υπό κατάληψη θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη 17 Νοεμβρίου το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος, στο πλαίσιο και της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, καλούν τον πρύτανη του εκπαιδευτικού ιδρύματος να επιτρέψει την ημέρα της 17ης Νοεμβρίου το άνοιγμα της φοιτητικής λέσχης.

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου:

Σήμερα 16 και αύριο 17 Νοέμβρη, με απόφαση μαζικής Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου, το Πολυτεχνείο Κρήτης τελείται υπό κατάληψη. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι αγώνες για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αποτελούν σημείο αναφοράς και δεν είναι απομακρυσμένοι από τα σημερινά αιτήματα.

Ταυτόχρονα, ο Φοιτητικός μας Σύλλογος έχει καταγγείλει τις «εκλογές» φιάσκο του Πρύτανη Λαγουδάκη και της Υπ. Παιδείας Κεραμέως, οι οποίο επιδίωξαν την ευθεία παρέμβαση στους φοιτητικούς μας συλλόγους και μάλιστα στις 15 Νοέμβρη, σπιλώνοντας την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου και κατακτήθηκαν Φοιτητικοί Σύλλογοι, ανεξάρτητοι από το κράτος και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων.

Η Κατάληψη των Φοιτητικών Συλλόγων, είναι ανοιχτή για όλο το λαό!

Στα πλαίσια δράσεων της κατάληψης, η φοιτητική μέριμνα και συγκεκριμένα η λέσχη, θα λειτουργούσε κανονικά, και μάλιστα χωρίς χρέωση, προκειμένου όλοι φοιτητές/ριες να σιτιστούν δωρεάν. Όμως ο Πρυτανης Λαγουδάκης, με σχετική ανακοίνωση σήμερα το πρωί, αποφάσισε να προβεί σε μια πλήρως εκδικητική κίνηση απέναντι στους αγώνες των φοιτητών. Με προσωπική του ευθύνη κρατάει την φοιτητική λέσχη κλειστή, υπονομεύοντας τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου. Καλούμε ακόμα και τώρα, τον Πρύτανη Λαγουδάκη, να ανακαλέσει,  και να μην μπλοκάρει την ομαλή λειτουργία της σίτισης!

49 χρόνια μετά, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα! Παλεύουμε απέναντι στην φτώχεια και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας οδηγεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στο χτύπημα στην εκπαίδευση, με τους αυταρχικούς νόμους Κ-Χ, και νέο νόμο πλαίσιο που έχουν καταδικαστεί από την ακαδημαϊκή κοινότητα, την πρωτοφανή επίθεση στους φοιτητικούς μας συλλόγους, αλλά και την διαρκή καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Οι αγώνες της νεολαίας, αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν φάρο ελπίδας για όλο το λαό!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ, ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ !

Ως Φοιτητικός Συλλογος, καλούμε όλη τη τοπική κοινωνία, το λαό και την νεολαία, να σταθούν στο πλάι μας, και να συμμετέχουν στις δράσεις της κατάληψης.

Συμμετέχουμε στην αντιιμπεριαλιστική-αντιαμερικάνικη πορεία της 17 Νοέμβρη, 18:00 πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Προσυγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων 17:30 στο κτήριο Παπαδοπέτρου»

zarpanews.gr

 

One thought on “Υπό κατάληψη σήμερα και αύριο το Πολυτεχνείο Κρήτης – Έκκληση φοιτητών στον Πρύτανη να ανοίξει αύριο την φοιτητική λέσχη

  1. ΧΑΧΑ, μεχρι προχθες σας ΣΚΑΝΑΡΑΝΕ για να μπειτε στη σχολ σας και σας υποχρεωσανε σε ΙΑΤΡΙΚΕΣ πραξεις και ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ…
    Τωρα, τι παθατε??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook