Υπό κατάληψη σχολεία των Χανίων για την τραγωδία στα Τέμπη

υπό-κατάληψη-σχολεία-των-χανίων-για-τη-1645087

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα δυο σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Πρόκειται για το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων και το Γενικό Λύκειο Σούδας, με τους μαθητές να απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ανακοίνωση των μαθητών του ΓΕΛ Σούδας για τα αιτήματα της κατάληψης.

«Αξιότιμο μέλος της Δευτεροβάθμιας,

Συντάσσω αυτή την επιστολή εκ μέρους του Λυκείου Σούδας ως γραμματέας του δεκαπενταμελούς με σκοπό να σας ενημερώσω για τον λόγο της κατάληψής μας. Η δράση αυτή ξεκίνησε χθες 08-03-2023 σε συνεννόηση με άλλα σχολεία των Χανίων, με στόχο την γνωστοποίηση της αγανάκτησης της νεολαίας για το τραγικό περιστατικό στα ΤΕΜΠΗ την περασμένη εβδομάδα.

Αρχικά, προσπαθήσαμε να δηλώσουμε την κοινωνική μας ανησυχία στην χθεσινή πορεία με συμμετοχή μαθητών με πανό και συνθήματα, και καθηγητών που συμμετείχαν στην πανελλήνια απεργία, διαδηλώνοντας μαζί με πολύ ακόμα κόσμο, γεμίζοντας το κέντρο των Χανίων. Το περιστατικό αυτό όμως δεν μπορεί να καλύψει μια πορεία και μια μονοήμερη κατάληψη, η θλίψη και ο θυμός όλων μας προσπαθεί να εκδηλωθεί μέσω μιας συνέχειας αυτής της κατάληψης. Ακόμα, δεν γνωρίζω, πώς και αν έχει φτάσει σε εσάς η μαζική αυτή αντίδραση, έτσι γράφουμε αυτήν την επιστολή. Ίσως λάβατε και άλλα τέτοια μηνύματα, όμως όσα και να φτάσουν στα χέρια σας δεν είναι αρκετά.

Η ανεπάρκεια του ελληνικού συστήματος γίνεται συνεχώς όλο και πιο αισθητή, δυστυχώς μέσω απώλειας ζωών, και στο δυστύχημα αυτό των περισσότερων νέων ανθρώπων που είχαν ένα μέλλον μπροστά τους. Οι ευθύνες πέφτουν σε όλους που τα τελευταία 23 χρόνια έλαβαν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβέρνησαν αμελώντας την ασφάλεια των πολιτών. Βλέπουμε υποσχέσεις για αλλαγές, όμως πράξεις λίγες.

Εν κατακλείδι, επιθυμούμε να μεταφερθεί το μήνυμά μας όσο πιο κοντά στους αληθινούς υπεύθυνους. Οι απώλειες όλων αυτών των παιδιών που χάθηκαν μάταια μέσα σε μια στιγμή, δεν θα ξεχαστούν. Η αντίδρασή μας ελπίζω να μην αποβεί μάταιη και έστω κάποιοι παραπάνω να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook