Υπό κατάληψη οκτώ σχολικές μονάδες των Χανίων

υπό-κατάληψη-οκτώ-σχολικές-μονάδες-τω-1360926

Υπό κατάληψη τελούν οκτώ σχολεία των Χανίων, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, για την τράπεζα θεμάτων και κυρίως για τα πρωτόκολλα που αφορούν στην προστασία από τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Μανώλης Τζανάκης, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, τα σχολεία που συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη είναι το Γυμνάσιο Αλικιανού, το 1ο ΕΠΑΛ, το ΕΠΑΛ Κισάμου, το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, το ΓΕΛ Ακρωτηρίου, το 3ο ΓΕΛ, το ΓΕΛ Αλικιανού ενώ σήμερα ξεκίνησε κατάληψη και το 1ο ΓΕΛ Νέας Χώρας.

Οι μαθητές των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, συμμετέχουν στα μαθήματά τους μέσω της τηλεκπαίδευσης.

«Απ’ ότι φαίνεται υπάρχει μια κάμψη των κρουσμάτων στους μαθητές. Όταν άνοιξαν τα σχολεία είχαμε περίπου 280 κρούσματα, έχουμε πέσει στα 180 και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που νοσούν μειώνεται. Διαπιστώνουμε μια ύφεση όσον αφορά τα κρούσματα και ελπίζουμε να συνεχιστεί.»

Την ίδια ώρα, τέσσερα είναι τα τμήματα σχολείων που έχουν κλείσει στο Νομό Χανίων, λόγω της διασποράς του κορονοϊού, όπως είπε ο κ. Τζανάκης και αφορούν τμήματα του Γυμνασίου και Λυκείου Βουκολιών καθώς και του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

«Μακάρι να μη συνεχιστεί αυτό γιατί σκοπός είναι τα μαθήματα να συνεχιστούν δια ζώσης και όχι με την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανάκης.

Σήμερα στα γυμνάσια και λύκεια των Χανίων εντοπίστηκαν 87 κρούσματα σε μαθητές, 11 σε εκπαιδευτικούς από 62 διαφορετικά τμήματα.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook