ΥΠΕΞ μετά την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία: «Δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση»

υπεξ-μετά-την-απέλαση-των-ελλήνων-διπλ-1474892

Έντονη λύπη για την απόφαση των ρωσικών αρχών για την κήρυξη οκτώ στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, καθώς και του γενικού προξενείου στη Μόσχα, ως personae non grata εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών (δείτε ΕΔΩ).

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών, δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία, τα οποία, διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις.

Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Εν κατακλείδι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι εξυπακούεται ότι η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα, καθώς και οι προξενικές αρχές στη Ρωσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα στη διάθεση τους προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Νωρίτερα, η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών σε απάντηση στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών και την εν γένει πολιτική της Αθήνας στο Ουκρανικό, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

«Στις 27 Ιουνίου κλήθηκε στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας η πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Αι. Νασίκα, στην οποία εκφράστηκε κατηγορηματική διαμαρτυρία σχετικά με τη συγκρουσιακή πορεία των ελληνικών Αρχών ως προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων της αποστολής εξοπλισμού και πολεμικών μέσων στο καθεστώς του Κιέβου και την κήρυξη ομάδας Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα persona non grata.

Στην πρέσβη επιδόθηκε νότα με την κοινοποίηση ότι ως απαντητικό μέτρο οκτώ Έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι στη Ρωσία κηρύσσονται persona non grata και οφείλουν να εγκαταλείψουν το έδαφος της χώρας εντός οκτώ ημερών. Έγινε ενημέρωση και για άλλα βήματα, που λαμβάνονται από τη ρωσική πλευρά και σχετίζονται με τη λειτουργία των διπλωματικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας στη Ρωσία.

Υπογραμμίστηκε ότι λόγος γίνεται για ευθεία συνέπεια των μη φιλικών ενεργειών, την πρωτοβουλία των οποίων είχαν οι Αρχές της Ελλάδας. Ολόκληρη η ευθύνη γι’ αυτό το γεγονός ανήκει αποκλειστικά στην Αθήνα. Υπεδείχθη ότι σε περίπτωση συνέχισης της αντιρωσικής πολιτικής διατηρούμε το δικαίωμα σε απαντητική αντίδραση».

One thought on “ΥΠΕΞ μετά την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία: «Δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση»

  1. Δεν υφίσταται καμία βάση για την απέλαση λένε τα λαμόγια του υπουργείου εξωτερικών !!! Τι πίνετε εκεί ρε …….καραφλέ γίγαντα της ελληνικής διπλωματίας και δεν μας δίνετε ? Ο Ρώσος (ευτυχώς δήλωσε ευγενικά ) για το λόγο που τους ξαπόστειλε και συγκεκριμένα είπε : για μη φιλικές ενέργειες δικές σου ( και του μπαμπουίνου αφεντικού σου του μητσο-τακη και τον κακία σας φλάρο ! Αν δεν ήταν ευγενικός θα σας έλεγε ότι τους απέλασα επειδή είστε λαμόγια και πεσμένοι στα τέσσερα σούργελα που αφού κατασχέσατε το τάνκερ και το φορτίο του, κλέψατε το πετρέλαιο και το τάνκερ, και επειδή στείλατε όπλα για να σκοτώσουν την νεολαία μας και επειδή σιγοντάρετε και στηρίζετε την Ευρώπη των λαμόγιων ενάντια στη Ρωσία ! Η μήπως δεν το κατάλαβες να στο ξανά εξηγήσω “ cone-head “ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook