Υπέροχες εικόνες από το φθινοπωρινό τοπίο σε λίμνες της Ελλάδας

υπέροχες-εικόνες-από-το-φθινοπωρινό-τ-1288204

Η φύση μπορεί να γίνει ο καλύτερος ζωγράφος και τα τοπία της να μετατραπούν στους πιο εντυπωσιακούς καμβάδες.

Κάτι που ισχύει και με τις παρακάτω εικόνες με ονειρικά φθινοπωρινά τοπία σε τρεις πανέμορφες, ελληνικές λίμνες.

Λίμνη Πλαστήρα

Το τοπίο γύρω από τη Λίμνη Πλαστήρα, στο οροπέδιο Νεβρόπολης στο δυτικό τμήμα του νομού Καρδίτσας, είναι μαγευτικά υπέροχο, με την φθινοπωρινή παλέτα των χρωμάτων της να δημιουργεί τοπία και εικόνες που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη και βάζουν σε διάθεση για μια μίνι εξόρμηση στο μεγαλείο της φύσης.

Η μοναδική ομορφιά που χαρακτηρίζει τη Λίμνη Πλαστήρα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, μαγεύει τον ταξιδιώτη κάνοντάς το να καθιερώσει τον προορισμό σε αγαπημένη ταξιδιωτική επιλογή.

Λίμνη Λάδωνα

Ένα από τα όμορφα «μυστικά» της Πελοποννήσου που αξίζει κανείς να ανακαλύψει, είναι χωρίς αμφιβολία ο Λάδωνας. Ένας από τους ωραιότερους ποταμούς της χώρας με την τεχνητή του λίμνη, όπου το τοπίο γύρω από αυτήν, μοιάζει σα να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι.

Τη λίμνη Λάδωνα την παρομοιάζουν με ένα φίδι, καθώς το σχήμα της παραπέμπει σε αυτό και έχει μήκος 15 χιλιομέτρων στη μέγιστη στάθμη λειτουργίας της. Η εικόνα στο σημείο ολοκληρώνεται με κορυφές βουνών και καταπράσινες πλαγιές που καθρεφτίζονται στα νερά της, ενώ αυτό που την κάνει ιδιαίτερα γοητευτική είναι η αντίθεση του άγριου μέρους από τη μία, με τη γαλήνη του τοπίου της λίμνης από την άλλη.

Λίμνη Τσιβλού

Στις πλαγιές του Χελμού και σε υψόμετρο 700 μέτρων, στα μισά της διαδρομής από Ακράτα για Ζαρούχλα, ένα υπέροχο φθινοπωρινό σκηνικό, ανάμεσα σε πυκνό πευκοδάσος, περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής.

Η λίμνη Τσιβλού δημιουργήθηκε μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση το 1913 και έκτοτε φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη, με αποτέλεσμα αυτό του υπέροχο σκηνικό. Με το τοπίο ολόγυρα από τη λίμνη να θυμίζει εικόνες από παραμύθι, η λίμνη αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook