Υπάρχουν 7 είδη ξεκούρασης – Πώς θα ξέρετε ποιο χρειάζεστε κάθε στιγμή

υπάρχουν-7-είδη-ξεκούρασης-πώς-θα-ξέρ-1358916

Κοιμάσαι 8 ώρες κάθε βράδυ, πηγαίνεις για τρέξιμο, τρως όσο πιο ισορροπημένα μπορείς και πίνεις μπόλικο νερό. Γιατί όμως συνεχίζεις να νιώθεις κούραση;

Μήπως επειδή δεν ξεκουράζεσαι όπως θα έπρεπε; Μήπως επειδή δεν είναι μόνο θέμα σώματος και μυαλού; Μάθε λοιπόν ότι υπάρχουν 7 είδη που χρειάζεται ο οργανισμός. Και καλή ξεκούραση.

Σωματική ξεκούραση

Χωρίζεται σε ενεργητική, που είναι η yoga, το μασάζ και το stretching και σε παθητική που είναι οι ώρες που κοιμάσαι. Είναι προφανές ότι ο ύπνος είναι πιο απαραίτητος αλλά είναι σημαντικό να ασκείσαι ή να φροντίζεις τον εαυτό σου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Πνευματική ξεκούραση

Οι στιγμές που θολώνει το μυαλό, χάνεται εντελώς η συγκέντρωση και θέλεις απλά να τα παρατήσεις όλα. Η βασική ξεκούραση είναι να κάνεις διαλείμματα κατά τη διάρκεια της δουλειάς και να μειώσεις, όσο περισσότερο μπορείς, την ώρα που περνάς μπροστά σε μία οθόνη. Ιδανικά, φρόντισε να περνάς μία ολόκληρη μέρα χωρίς κινητό και social media.

Ξεκούρασε τις αισθήσεις σου

Αν και δεν το αντιλαμβάνεσαι, οι αισθήσεις σου κουράζονται από τα έντονα φώτα, το blue light του κινητού αλλά και από τους θορύβους της πόλης. Βρες χρόνο μέσα στη μέρα για να κλείσεις τα μάτια σου και να αποκλείσεις τους δυνατούς ήχους.

Δημιουργική ξεκούραση

Η δημιουργικότητα μπορεί να έρθει από το πουθενά, αλλά χρειάζεται να της το επιτρέπεις. Όταν δεν δουλεύεις, βάλε μουσική ενώ μαγειρεύεις ή κάνε μία βόλτα παρατηρώντας τα πάντα γύρω σου. Διάβασε ένα βιβλίο ή δες σειρές. Οτιδήποτε μπορεί να διεγείρει το μυαλό και την κριτική σκέψη.

Συναισθηματική ξεκούραση

Αν δίνεις πολλά και το όχι δεν είναι μέρος του λεξιλογίου σου, πρέπει κάτι να αλλάξει. Προπόνησε τον εαυτό σου να μην λέει ναι σε όλα. «Θα το σκεφτώ και θα σου απαντήσω», είναι μία καλή απάντηση που δεν σε δεσμεύει. Έτσι μπορείς να το σκεφτείς καλύτερα και να αποφασίσεις.

Κοινωνική ξεκούραση

Όταν νιώθεις ότι οι άνθρωποι σε «στεγνώνουν» από ενέργεια, σημαίνει ότι έχει φτάσει η ώρα να φιλτράρεις αυτούς που συναναστρέφεσαι. Ποιοι είναι αυτοί που σε κάνουν να νιώθεις ηρεμία και χαλάρωση; Με ποιους μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και σε καταλαβαίνουν;

Πνευματικότητα

Η πνευματικότητα ορίζεται διαφορετικά από τον καθένα μας. Για άλλους είναι η πίστη στον Θεό και για άλλους είναι ο διαλογισμός ή ο εθελοντισμός. Είναι η εσωτερική ανάγκη να επικεντρώνεσαι σε κάτι ώστε να βρίσκεις δύναμη.

Πώς καταλαβαίνεις τι ξεκούραση χρειάζεσαι;

Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεσαι δύο ή τρία είδη ταυτόχρονα αυτήν τη στιγμή. Το ζητούμενο είναι ποια ανάγκη υπερισχύει. Δεν αντέχεις να πας στη δουλειά επειδή νιώθεις σαν ζόμπι; Ώρα για πνευματική ξεκούραση. Δυσκολεύεσαι να τελειώσεις ένα project στη δουλειά; Χρειάζεσαι τη δημιουργικότητα. Όταν ακούς το σώμα και τις ανάγκες του, αντιλαμβάνεσαι και ποιο είδος ξεκούρασης σου λείπει περισσότερο.

ladylike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook