«Υπάρχει και το click away» υπενθυμίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης στους ανεμβολίαστους

υπάρχει-και-το-click-away-υπενθυμίζει-ο-άδων-1298365

Λύση click away από τον Άδωνι Γεωργιάδη σε όσους -όπως είπε- «δεν θέλουν να ασχοληθούν» με τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των εμπόρων για τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο και στα καταστήματα λιανεμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, υπενθύμισε ότι το click away δεν καταργήθηκε ποτέ.

«Δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται, βεβαίως μπορούν να το κάνουν» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN και πρόσθεσε:

«Rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα, αν δεν υπάρχει είσοδος στο κατάστημα, μπορούν να παραλάβουν στην είσοδο, να μην μπουν μέσα. Αν έχουν κάνει την παραγγελία τους, να τους το δώσουν όπως γινόταν την εποχή του click-away.

Αυτό επιτρέπεται. Εάν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να «ασχοληθεί» με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις. Είναι μία επιλογή που μπορεί να υπάρχει και σε κανονικές συνθήκες».

«Αντί να συζητάμε σήμερα για την Κυριακή που θα είμαστε ανοιχτά και τις μεγάλες προσφορές στα καταστήματα, μιλάμε για μέτρα» είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας. Μιλώντας στο OPEN, μετέφερε την αγωνία ολόκληρου του κλάδου αφήνοντας αιχμές για όσα καταστήματα εξαιρέθηκαν, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ.

 Τι θα γίνει με τα self test στα παιδιά για καφετέριες, εστιατόρια και λιανεμπόριο

«Τα μέτρα είναι πισωγύρισμα, θα φέρουν τεράστια δυσλειτουργία στην αγορά» σημείωσε και εξέφρασε την απορία πως στοχοποιείται και πάλι το λιανεμπόριο ενώ ήταν κοινή παραδοχή ότι δεν αποτελεί εστία μετάδοσης τηρώντας όλα τα μέτρα.

«Μιλάμε για ένα πλαίσιο lockdown χωρίς στήριξη», είχε πει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Θοδωρής Καπράλος, στον ΑΝΤ1 και συνέχισε:

«Αυτή είναι η ουσία. Έχουμε τηρήσει όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα. Τηρούνται πάντα οι αποστάσεις και η μάσκα. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δεν γεμίζει τα καταστήματα. Το λιανεμπόριο μπαίνει ξανά στο κάδρο σε μια περίοδο που είναι πολύ σημαντική για μας.

Είμαστε προ της χριστουγεννιάτικης περιόδου και όπως ξέρετε αυτοί οι 2-3 μήνες είναι ο μισός τζίρος της χρονιάς. Η αγωνία η δική μας ήταν η επιστροφή στην κανονικότητα για την αποπληρωμή των οφειλών».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook