Υπάρχει εξήγηση γιατί μετά από τα ποτά βλέπουμε περίεργα και πονηρά όνειρα

υπάρχει-εξήγηση-γιατί-μετά-από-τα-ποτά-832868

Υπάρχει εξήγηση γι αυτό και, όχι, δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς, αλλά είναι ο κανόνας όταν πίνετε ποτά και μετά βλέπετε περίεργα ή πονηρά όνειρα.

Θα το έχετε παρατηρήσει, δε μπορεί… Έχετε βγει έξω, έχετε πιει τα ποτάκια σας με τους φίλους σας, αλλά ο ύπνος που κάνετε μετά δεν είναι καλός. Συν του ότι βλέπετε παράξενα όνειρα και πολλές φορές… πονηρά. Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό όμως και, όχι, δεν συμβαίνει μόνο σε εσάς, αλλά είναι ο κανόνας.

Ακούστε λοιπόν… Όταν πηγαίνετε για ύπνο μετά από μια δυνατή νύχτα με ποτό, η ποιότητα του ύπνου που θα έχετε μετά δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Για να ακριβολογούμε είναι στην πραγματικότητα η χειρότερη.

Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα σας θα πέσει μόλις σταματήσετε να καταναλώνετε αλκοόλ, αλλά θα σας αφήσει σε μια ρηχή κατάσταση ύπνου, με συχνές διαταραχές και ξύπνημα όλη τη νύχτα.

Έτσι, όταν θα βρίσκεται σε μία κατάσταση REM – αυτή είναι το στάδιο του ύπνου στο οποίο ονειρεύεστε- είναι πιο πιθανό να ανακαλέσετε τα όνειρά σας.

Δεδομένου ότι βρίσκεστε στα μισά του δρόμου, δηλαδή ανάμεσα στον ξύπνιο και τον ύπνο, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να ξυπνήσετε έχοντας μια λεπτομερή ανάμνηση από το όνειρο που βλέπατε.

Πάμε τώρα και στο περιεχόμενου του ονείρου. Το αλκοόλ είναι στον οργανισμό σας αναμεμειγμένο με μια κατάσταση… κενού, αναταραχής, της φάσης μεταξύ ύπνου και ξύπνιου που βρίσκεστε, οπότε αυτό σας κάνει συχνά να βλέπετε είτε παράξενα και εφιαλτικά όνειρα είτε… πονηρά.

Όσο για το επόμενο πρωί το οποίο πάντα είναι δύσκολο; Ο εγκέφαλός σας θα λειτουργεί σε πιο αργό ρυθμό, που σημαίνει ότι θα δυσκολευτείτε πραγματικά να συγκεντρωθείτε. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, γιατί αυτό οφείλεται στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Η σεξουαλική σας ορμή μπορεί να πέσει κατακόρυφα μετά από μόλις 24 ώρες στέρησης ύπνου, επειδή είστε πολύ εξαντλημένοι για να αισθάνεστε διέγερση, ενώ επειδή το σώμα σας «παλεύει» να αντιμετωπίσει την εξάντληση, πιθανότατα θα έχετε αυξημένη μυϊκή ένταση, η οποία μπορεί να προκαλέσει τρόμο.

Αν εξακολουθείτε να θέλετε να απολαύσετε μερικά ποτάκια με τους φίλους σας, αλλά δεν θέλετε το hangover, τότε προσπαθήστε να περιοριστείτε σε λίγα ποτά και αποφύγετε αυτό το επιπλέον σφηνάκι Τεκίλα που έρχεται πάντα στο τέλος.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook