Υπάρχει έλλειψη φοιτητικών σπιτιών στα Χανιά – Τι γίνεται με τα Airbnb

υπάρχει-έλλειψη-φοιτητικών-σπιτιών-σ-1076777

Ευκολότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά, όχι όμως όσο θα ήθελαν, μπορούν να βρουν σπίτι οι φοιτητές φέτος στα Χανιά. Η μείωση του τουρισμού έχει οδηγήσει κάποιους ιδιοκτήτες να επιλέξουν την ενοικίαση σπιτιών με μακροχρόνια αστική μίσθωση. Προσφορά κατοικιών υπάρχει, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι επαρκής και κατάλληλη για πολλούς φοιτητές.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ν. Χανίων, Λουκία Καλλιγέρη, μιλώντας στο zarpanews.gr, επεσήμανε ότι αρκετά από τα σπίτια που «γύρισαν» από το Airbnb στο… κλασικό νοίκι, δεν αποτελούν λύση για τους φοιτητές:

«Φέτος αρχικά φάνηκαν πιο εύκολα τα πράγματα καθώς κάποιοι αποφάσισαν να αλλάξουν τα ακίνητά τους σε μακροχρόνια μίσθωση από βραχυχρόνια. Αλλά αυτά τα ακίνητα στην πλειοψηφία τους ειναι περιφερειακά των Χανίων, που τα κάνει ακατάλληλα για φοιτητές. Επίσης πολλά σπίτια είναι τριάρια ή τεσσάρια, που επίσης δεν κάνουν για φοιτητικό σπίτι. Τα κατάλληλα σπίτια σε Χαλέπα, κέντρο Χανίων, Δικαστήρια, ειναι λίγα», τόνισε η κα Καλλιγέρη.

Πολύ σημαντική λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά για όλους τους φοιτητές, η προσπάθεια των ιδιοκτητών να έχουν τα σπίτια διαθέσιμα το επόμενο καλοκαίρι, για να τα ξανανοικιάσουν σε τουρίστες:

«Πολλοί διαθέτουν τα διαμερίσματα από Σεπτέμβριο η Οκτώβριο μέχρι Μάιο ή Ιούνιο και αυτό είναι απαγορευτικό για τους φοιτητές, καθώς έχουν εξεταστική και δεν γίνεται να δίνουν εξετάσεις ψάχνοντας για σπίτι ταυτόχρονα. Μόνο σήμερα εγώ προσωπικά εξυπηρέτησα δύο φοιτητές που η πρώτη ερώτηση ήταν αν το σπίτι ενοικιάζεται για όλο τον χρόνο, κι αυτό είναι ενδεικτικό ότι συναντούν αυτό το πρόβλημα συνεχώς».

Οι τιμές στα φοιτητικά σπίτια, σύμφωνα με την κα Καλλιγέρη, ξεκινούν στα παρακάτω επίπεδα:

Κέντρο Χανίων & Δικαστήρια: Δυάρι από 380 ευρώ, γκαρσονιέρα από 350 ευρώ
Χαλέπα: Δυάρι από 350, γκαρσονιέρα από 320 ευρώ
Κουνουπιδιανά: Δυάρι από 320 ευρώ, γκαρσονιέρα από 300 ευρώ

Εκείνοι που πρόλαβαν και ήρθαν να νοικιάσουν σπίτι στα Χανιά εντός τριημέρου από την ανακοίνωση των βάσεων, φαίνεται ότι βρήκαν διαμερίσματα αρκετά εύκολα. Αυτή τη στιγμή όμως, η αγορά είναι «στενή», με δεδομένο ότι οι φοιτητές που μπαίνουν στις σχολές των Χανίων είναι εκατοντάδες (οι θέσεις σε Πολυτεχνείο και Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ήταν συνολικά 951), αλλά τα διαθέσιμα σπίτια που θεωρούνται κατάλληλα για φοιτητές είναι μια τάξη μεγέθους λιγότερα.

zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

2 thoughts on “Υπάρχει έλλειψη φοιτητικών σπιτιών στα Χανιά – Τι γίνεται με τα Airbnb

  1. Μεγάλη βλακεία των ιδιοκτητών θα είναι να ξαναβάλουν φοιτητές στις ιδιοκτησίες τους…Ας κάνουν λίγη υπομονή και τουλάχιστον θα τους μείνουν τα σπίτια..ενώ με τους φοιτητές ούτε σπίτι θα τους μείνει απο τις καταστροφές. .ούτε νοίκι…θα μπεί στις τσέπες τους!

    1. Σωστά, αφού έχετε τους τουρίστες που σα τα ακουμπάνε, τι τα θέλετε τα κακόμοιρα τα φοιτητάκια … που σας καταστρέφουν τα παλάτια σας!
      Διαλέξτε τι θέλετε, τουρισμό ή τριτοβάθμια ιδρύματα στα Χανιά. Γιατί και τα 2 μαζί δε γίνονται.
      Γι αυτό και πατώνουν οι βάσεις εισαγωγής στα χανιά, χρόνο με το χρόνο, Σας έχουν πάρει χαμπάρι και παρόλη την ποιότητα των σπουδών, δεν τολμάει να έρθει κανείς απο την υπόλοιπη Ελλάδα να σπουδάσει στα Χανιά.
      Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα, όπως φάνηκε άλλωστε και φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook