YouTubers βρήκαν αυτοκίνητα αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών σε μυστικό υπόγειο – Το ένα ανήκε σε πρωθυπουργό

youtubers-βρήκαν-αυτοκίνητα-αξίας-1-εκατομμυρ-1519449

YouTubers ανακάλυψαν κλασικά αυτοκίνητα αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανήκει σε πρωθυπουργό της Μαλαισίας, σε ένα εγκαταλελειμμένο υπόγειο καταφύγιο.

Συγκεκριμένα, ο Ben και ο Eran, οι οποίοι διαχειρίζονται τον λογαριασμό Lost Adventures στο YouTube, μπήκαν σε ένα κτίριο στο Surrey – αφού το παρατηρούσαν για αρκετά χρόνια – και «έπεσαν» πάνω σε μια vintage συλλογή αυτοκινήτων.

Η «συναρπαστική συλλογή» vintage αυτοκινήτων περιελάμβανε μια ποικιλία από βρετανικά κλασικά, συμπεριλαμβανομένου ενός αγωνιστικού της Formula 1, Bentley και Bristol Cars. Βρήκαν επίσης ρετρό ταξί, αρκετά πρωτότυπα και πολλά ξύλινα αντίγραφα.

Οι εξερευνητές αποκάλυψαν ότι τα οχήματα βρίσκονταν στο καταφύγιο καθώς οι ιδιοκτήτες ετοίμαζαν τη συλλογή για δημοπρασία. Οι ίδιοι έκαναν λόγο για ένα «απίστευτο μέρος», τονίζοντας «δεν είχαν δει ποτέ αυτοκίνητα σαν αυτά να κυκλοφορούν στο δρόμο».

Ο Μπεν και ο Έραν εξερεύνησαν το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων τον Μάιο του 2020, καθώς οι υπάλληλοι ετοίμαζαν τα οχήματα για δημοπρασία. «Παρατηρούσαμε το κτίριο για αρκετά χρόνια, καθώς φαινόταν τόσο ενδιαφέρον», είπε ο Έραν. «Ξεκινήσαμε να εξερευνήσουμε το εγκαταλελειμμένο κτίριο χωρίς να έχουμε ιδέα τι ήταν. Μπήκαμε μέσα και προς μεγάλη μας έκπληξη αντικρίσαμε αυτό», συμπλήρωσε ο YouTuber.

Μάλιστα, ήταν τόσο παλιά που ο ένας εκ των δυο ανέφερε πως κάποια από τα μοντέλα δεν τα γνώριζε καν.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι βρήκαν ένα Proton Perdana που ανήκε στο παρελθόν στονMahathir Mohammad, πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας. Φέρεται να είχε στείλει στο αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσει στην έρευνα υβριδικών καυσίμων.

«Δεν θα έβλεπες ποτέ αυτά τα αυτοκίνητα στο δρόμο, ακόμα κι αν κάποιος τα αγόραζε», είπε ο YouTuber. Ο Ντέιβιντ Φλέτσερ, ο υπεύθυνος δημοπρασίας που έχει αναλάβει την πώληση της συλλογής, εκτιμά ότι η συνολική αξία των αυτοκινήτων αυτών είναι περίπου 1 εκατομμύριο λίρες.

Παράλληλα τόνισε στην Sun ότι η «συναρπαστική συλλογή» ήταν επίσης «πολύ θλιβερή», επειδή αντιπροσώπευε το τέλος της ανεξάρτητης κατασκευάστριας αυτοκινήτων, της Bristol Cars.

Το υπόγειο που εξερεύνησαν ο Μπεν και ο Έραν είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος αποθήκευσης για το υπόλοιπο απόθεμα της εταιρείας, επιβεβαίωσε ο κ. Φλέτσερ. Είπε ότι τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα είχαν μεταφερθεί εκεί, κατευθείαν από τον εκθεσιακό χώρο. Δεν είναι σαφές πότε θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία.

Ποια ήταν η Bristol Cars

Η εταιρεία με έδρα το Μπρίστολ ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μέρος της Bristol Airplane Company, και έγινε ανεξάρτητη το 1960. Όλα τα οχήματά της κατασκευάστηκαν στο χέρι καθώς ο κατασκευαστής δεν παρήγαγε μαζικά.

Η Bristol Cars, είχε κυρίως πλούσιους πελάτες λάτρεις του αυτοκινήτου, πριν την κατάρρευσή της το 2011. Επανήλθε το 2015 και ανακοίνωσε ένα νέο αυτοκίνητο, το Bristol Bullet, αλλά το όχημα δεν βγήκε ποτέ στην αγορά προς πώληση.

Η Bristol Cars κατέρρευσε ξανά το 2020 και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων πουλήθηκε. Ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει να εμπορεύεται με το όνομα Bristol Cars 8.0. Ωστόσο ανακοίνωσε ένα σχέδιο για να αναβιώσει τη μάρκα ως «Βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων» ενόψει της 80ης επετείου της το 2025.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook