Υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες που μας βοηθούν να αποκοιμηθούμε

υγιεινά-σνακ-με-λίγες-θερμίδες-που-μας-1030918

Το βραδινό σνακ έχει ενοχοποιηθεί για τα πάντα, από αϋπνία μέχρι επιπλέον γραμμάρια. Όμως τα σωστά σνακ είναι υγιεινά και μας βοηθούν μάλιστα και να αποκοιμηθούμε.

Το βαρύ και πολύ φαγητό είναι λογικό να μας κρατά ξύπνιους, αφού είναι δύσκολο να αποκοιμηθούμε όταν το στομάχι μας παλεύει να χωνέψει. Όμως τα μικρά υγιεινά σνακ μπορούν στην πραγματικότητα να μας βοηθήσουν. Επιπλέον, οι επιλογές που είναι χαμηλές σε λιπαρά διατηρούν ένα υγιές βάρος.

Σνακ για εύκολο ύπνο

Τα σνακ γενικά χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: σε εκείνα που υποβοηθούν τον ύπνο και σε εκείνα που μας χαρίζουν ενέργεια. Τα καλύτερα βραδινά σνακ περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να παράγει σεροτονίνη, μια χημική ουσία στον εγκέφαλο που βοηθά τη διαδικασία του ύπνου.

Ένα υγιεινό σνακ για τον ύπνο περιλαμβάνει λίγους σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίγο ασβέστιο. Κάποιες τροφές που υποβοηθούν τον ύπνο περιλαμβάνουν:

– Γάλα χαμηλών λιπαρών ή τυρί

– Θαλασσινά, κρέας ή πουλερικά

– Δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως ένα μπολ δημητριακών με γάλα χαμηλών λιπαρών

– Αυγά scrambled

– Ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο

– Γιαούρτι με γκρανόλα

– Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους με λίγο τυρί

Σνακ με λίγες θερμίδες για εύκολο ύπνο

Προσπαθείτε να χάσετε λίγα γραμμάρια; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να καταναλώσουμε υγιεινά βραδινά σνακ. Μπορείτε να φτιάξτε μια ζεστή κούπα τσαγιού χωρίς καφεΐνη. Το πλούσιο άρωμα και η θερμότητα θα σας νανουρίσουν σε λίγο χρόνο. Αλλά αν χρειάζεστε κάτι πιο ουσιαστικό, η Mayo Clinic μας δίνει επιλογές των 100 θερμίδων:

– 1 φλιτζάνι κομμένη μπανάνα και φρέσκα raspberries

– 2 φλιτζάνια καρότου

– 5 ρυζογκοφρέτες

– 2 κουταλιές φουντούκια

– 2 φέτες τυριού με χαμηλά λιπαρά μαζί με ένα μικρό παξιμάδι

– 1 καλά βρασμένο αυγό με λίγο ψωμί

– 2 φλιτζάνια πεπόνι

– 29 φιστίκια Αιγίνης

– 4 φέτες γαλοπούλα για τοστ με μουστάρδα και φύλλα μαρουλιού

– ½ μίνι bagel με καπνιστό σολομό

Τα καλύτερα σνακ για αθλητές

Καθώς το δείπνο και το πρωινό απέχουν πολλές ώρες, ένα μικρό σνακ πριν τον ύπνο βοηθά στη διατήρηση της ανάπτυξης του ιστού και στην ανάπλαση εκείνων που γυμνάζονται πολύ. Αν βρίσκεστε σε προπονητικό πρόγραμμα για το βάρος και προσπαθείτε να χάσετε λίπος και να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα, ένα υγιεινό βραδινό σνακ μπορεί να σας δώσει το εισιτήριο.

Μην μετατρέπεται όμως το βραδινό σνακ σε ολόκληρο γεύμα. Εμμείνετε στις 100 θερμίδες που να περιέχουν φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Ορισμένοι αθλητές πίνουν ροφήματα πρωτεΐνης. Όμως μην αντικαταστήσετε όλα τα σνακ με αυτά διότι έτσι χάνετε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Σνακ και ροφήματα που είναι καλύτερο να αποφύγετε

Μείνετε μακριά από σνακ που περιέχουν πολύ ζάχαρη, αφού θα προκαλέσουν διακυμάνσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Αποφύγετε πικάντικα βραδινά σνακ που προκαλούν καούρες και εμποδίζουν τον ξεκούραστο ύπνο. Επιπροσθέτως, μην πίνετε ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη ή αλκοόλ. Και τα δύο διαταράσσουν την ξεκούρασή σας, αφού θα σας ξυπνούν ανά λίγες ώρες κατά τη διάρκεια του ύπνου.

enallaktikidrasi.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook