Yπομονή τέλος με τις αρχές της Μαλαισίας -Συγγενείς και ξένες κυβερνήσεις ζητούν εξηγήσεις για το Βoeing

yπομονή-τέλος-με-τις-αρχές-της-μαλαισία-134317

malaisia sok smsΗ υπομονή με τις αναξιόπιστες -όπως καθημερινά αποδεικνύεται- μαλαισιανές αρχές για το Boeing της Malaysian Airlines εξαντλήθηκε και πλέον τόσο οι συγγενείς των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους αλλά και ξένες κυβερνήσεις ζητούν εξηγήσεις για την τύχη του.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας κατηγορείται ότι αφενός έκρυβε πολύτιμα στοιχεία για την πορεία του μοιραίου Boeing  και αφετέρου ότι παρά τα δεδομένα που είχε στην κατοχή της επέμενε να ψάχνει σε λάθος γεωγραφικές περιοχές για τυχόν συντρίμμια του αεροπλανου. Σύμφωνα με την εταιρεία Inmarsat -από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του αγνοούμενου αεροσκάφους- είχε ήδη αποστείλει «καυτά» δεδομένα στις μαλαισιανές αρχές από τις 12 Μαρτίου, ωστόσο η μαλαισιανή κυβέρνηση αγνόησε αρκετά από τα ευρήματα των δορυφόρων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικογένειες των επιβατών χαρακτηρίζουν τόσο την αεροπορική εταιρεία όσο και την μαλαισιανή κυβέρνηση και το στρατό αδίστακτους εκτελεστές και τους κατηγορούν ότι τόσο καιρό δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να τους κοροϊδεύουν.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους οι συγγενείς καταγγέλλουν :

«Στις 10 το βράδυ της 25ης Μαρτίου, ο μαλαισιανός πρωθυπουργός έστειλε μια δήλωση στους συγγενείς των επιβατών της πτήσης MH370, χωρίς καμία ισχυρή ένδειξη ότι η πτήση συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να υπάρχουν επιζώντες.

Από τις 8 Μαρτίου, που ανακοίνωσαν ότι έχασαν επαφή με την πτήση, έχουν περάσει 18 μέρες κατά τις οποίες, η εταιρία, η μαλαισιανή κυβέρνηση και ο στρατός, συνεχώς προσπαθούν να καθυστερούν και να εξαπατήσουν τις οικογένειες των επιβαινόντων, και να ξεγελάσουν όλο τον κόσμο.

Αυτή η ξεδιάντροπη συμπεριφορά, όχι μόνο ξεγέλασε και πλήγωσε τις οικογένειες των επιβατών, αλλά και παραπλάνησε και καθυστέρησε τις απόπειρες διάσωσης, χαραμίζοντας μια μεγάλη ποσότητα ανθρωπίνων πόρων και μέσων και αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την απόπειρα διάσωσης.

Αν οι επιβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, τότε η Malaysia Airlines, η μαλαισιανή κυβέρνηση και ο στρατός είναι οι αληθινοί εκτελεστές που τους σκότωσαν. Εμείς, οι οικογένειες αυτών που ήταν στο αεροπλάνο, διαμαρτυρόμαστε με όλοι μας την δύναμη εναντίον τους.

Θα λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να καταφερθούμε εναντίον των ασυγχώρητων εγκλημάτων και της ευθύνης που έχουν και οι τρεις εμπλεκόμενοι».

Την αξιοπιστία των αρχών της Μαλαισίας αμφισβητούν έντονα και ξένες κυβερνήσεις με τον Κινέζο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ζιε Χανγκσένγκ να καλεί εσπευσμένα τον πρεσβευτή της Μαλαισίας στο Πεκίνο απαιτώντας να δοθούν στην Κίνα όλα τα σχετικά δορυφορικά δεδομένα για το χαμένο αεροσκάφος. Ο Μαλαισιανός πρεσβευτής κλήθηκε για εξηγήσεις λίγο μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Ναζίμπ Ραζάκ για την τύχη του αεροσκάφους, επικαλούμενος νέα στοιχεία από τους δορυφόρους.

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους τηρούν σιγή ιχθύος δείχνοντας ότι δεν τους αρκεί η ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ απέφυγε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου briefing, ενώ και τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι  πολύ προσεκτικά στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το θέμα. Τα πολλά ερωτήματα και σενάρια παραμένουν -ανάμεσά τους το  σενάριο της τρομοκρατίας (όπως λένε, μόνο και μόνο το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι μέσα στο πιλοτήριο να άλλαξαν την πορεία του αεροσκάφους, αρκεί για να στηριχθεί μία τέτοια εκδοχή) ή ακόμα και το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να  έχει καταρριφθεί από ξένη κυβέρνηση. Ανώνυμη πηγή στην Ουάσινγκτον πάντως χαρακτήριζε ένα τέτοιο σενάριο «άρρωστο και τρελό».

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός και μόνο ότι Αμερικανοί και Κινέζοι δεν δέχονται τη λακωνική ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας είναι ενδεικτικό της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των μαλαισιανών αρχών και της εγκυρότητας των ανακοινώσεών τους για το Βοeing.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook