Ξεσπά ο αδερφός του 43χρονου που τον άφησαν να πεθάνει σε καρέκλα: «Τόσες ώρες κανείς δεν είδε ότι ήταν νεκρός;»

ξεσπά-ο-αδερφός-του-43χρονου-που-τον-άφη-1436753

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει το πρωτοφανές ιατρικό λάθος στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, που είχε ως τραγική κατάληξη ένας άνθρωπος να αφήσει αβοήθητος την τελευταία του πνοή σε καρέκλα στα επείγοντα! Σα να μην έφτανε αυτό, το προσωπικό του νοσοκομείου αντιλήφθηκε ότι ο άνθρωπος ήταν νεκρός μετά από σχεδόν 10 ώρες!

Η οικογένεια του 43χρονου Μενέλαου Καμπάκα αναζητά απαντήσεις για τον θάνατό του, και προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όπως περιγράφει ο αδερφός του Ανδρέας Καμπάκας, κανένας από την οικογένεια δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο άνθρωπος τους χάθηκε τόσο άδικα, μετά από πόνους που είχε αισθανθεί στο πόδι του.

«Δεν του πήραν καν την πίεση ή να του μετρήσουν το οξυγόνο του. Σε ένα τέτοιο συμβάν θα φαινόταν ο κορεσμός που αισθανόταν. Τα πνευμόνια του δεν γίνεται να γύρισαν τόσο πολύ, όπως λέει ο τεχνικός μας σύμβουλος Δημήτρης Γαλεντέρης, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αν έβλεπαν τον κορεσμό θα καταλάβαιναν πως έπρεπε να του δώσουν οξυγόνο» περιγράφει στο protothema.gr.

Ο Μενέλαος Καμπάκας την Παρασκευή 1η Απριλίου αισθάνθηκε έντονους πόνους στο πόδι του και ενημέρωσε τον αδερφό του, ο οποίος βρισκόταν εκτός Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος κάλεσε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο και αφού εξετάστηκε από χειρουργό… τον έδιωξαν υποστηρίζοντας ότι είναι μια χαρά. Μάλιστα όταν ο 43χρονος αντέδρασε, ο γιατρός κάλεσε τον σεκιουριτά να τον βγάλει έξω:

«Είναι τραγικό όλο αυτό που ζούμε και που έχει συμβεί, διότι ο αδελφός μου έφυγε πραγματικά αβοήθητος, καθώς κανένας δεν του έδωσε σημασία. Κάλεσε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στα επείγοντα και κατέληξε λίγες ώρες μετά, που τον βρήκαν νεκρό, να τον βάλουν μέσα σε μια σακούλα.

Ο Μενέλαος αισθάνθηκε αφόρητους πόνους στο πόδι του. Με πήρε τηλέφωνο γύρω στις 22:30 και με ενημέρωσε. Του είπα να καλέσει ασθενοφόρο γιατί ήμουν εκτός εκείνη την ώρα και να πάει στο νοσοκομείο.

Όντως στις 23:00 κάλεσε το 166 και μισή ώρα μετά τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” γύρω στις 23:45. Εκεί τον εξέτασε ένας χειρουργός και του λέει “είσαι καλά, φεύγεις”. Αυτό σύμφωνα με τα χαρτιά που έχουν την υπογραφή του γιατρού συμβαίνει στις 12:30. Εκείνος όμως πονούσε, ήξερε ότι κάτι δε πάει καλά και του λέει του γιατρού “Δεν φεύγω”.

Ο γιατρός αντί να κινήσει τις διαδικασίες και να του κάνει εξετάσεις, θεώρησε σωστό να καλέσει τον σεκιουριτά του νοσοκομείου να τον βγάλει εκτός» περιγράφει ο αδερφός του και προσθέτει ότι το προσωπικό τον εντόπισε νεκρό στην καρέκλα μετά από σχεδόν δέκα ώρες:

«Με τον σεκιουριτά έφυγαν από τα ιατρεία των επειγόντων περιστατικών, όμως ο αδελφός μου δεν ήθελε να φύγει εκτός νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να καθίσει σε μια καρέκλα έξω. Τελικά εκεί που καθόταν, πέθανε γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο ιατροδικαστή, που έχουμε ορίσει Δημήτρη Γαλεντέρη.

Σημασία έχει ότι τον βρήκαν το πρωί της επόμενης ημέρας γύρω στις 11:30 νεκρό. Αναρωτιέμαι τόσες ώρες δεν πέρασε κανένας από εκεί για να τον δει ή κανένας δεν του έδωσε σημασία;» διερωτάται ο αδερφός του 43χρονου.

Όπως αναφέρει, ο αδερφός του ήταν υγιής και θα μπορούσε να είχε σωθεί:«O Μενέλαος δεν είχε προβλήματα υγείας, αλλά απ’ ότι φαίνεται τον χάσαμε από θρόμβωση. Ήταν 43 ετών και θα μπορούσε να είχε σωθεί. Εγώ έμαθα τον θάνατό του όταν με κάλεσαν από την αστυνομία για να πάω για αναγνώριση. Μετά από έξι ώρες μας επέτρεψαν να τον δούμε γιατί μετά θάνατον βρέθηκε, λένε, θετικός στον κορωνοϊό.

Με χίλια ζόρια μας άφησαν και τον είδαμε και τελικά με χαρτί εισαγγελέα διατάχθηκε εκ νέου η εξέταση για τον ιό. Στο νοσοκομείο δεν ήθελαν να του κάνουν νέα εξέταση, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να διατάξει την απομάκρυνση του από το νοσοκομείο. Στη νέα εξέταση που του έγινε πέντε μέρες μετά προέκυψε πως δεν είχε κορωνοϊό» σημειώνει και προσθέτει:

«Δεν είχε δική του οικογένεια αλλά ήμασταν συνεχώς μαζί. Εργαζόταν για μένα, τον είχα κοντά μου. Του άρεσε να παίρνει το ποδήλατο του και να πηγαίνει στο βουνό να κάθεται. Ήταν άνθρωπος της παρέας, του καλού φαγητού και της φύσης. Δεν αξίζει σε κανέναν αυτό το τέλος» καταλήγει ο αδερφός του αδικοχαμένου 43χρονου.

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook