Ξεσηκώνονται τα σωματεία των Χανίων: «Η εργοδοσία του ξενοδοχείου αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου»

ξεσηκώνονται-τα-σωματεία-των-χανίων-921895

Ξεσηκώνονται τα σωματεία των Χανίων, μετά την απόλυση της καμαριέρας που εργαζόταν σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά. Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Επισιστισμού Χανίων, εκφράζει την συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό της. Όπως λένε, ακόμα και σήμερα προσπαθεί να απολύσει την συνάδελφο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στην ξενοδοχοϋπάλληλο που σήκωσε κεφάλι ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία του ξενοδοχείου στον Πλατανιά Χανίων.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η μόνη απάντηση απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, είναι η ανυποχώρητη πάλη των ίδιων των εργαζομένων.

Την Τρίτη 14/9/21 από το Πρωτοδικείο Χανίων εκδόθηκε προσωρινή διαταγή και η συναδέλφισσα δικαιώθηκε καταρρίπτοντας τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας που προσπαθούσε να την απομακρύνει και επαναπροσλαμβάνεται στην εργασία της σύμφωνα με την ΚΣΣΕ και αποζημιώνεται για τις ημέρες που έλειπε από την εργασία της!!

Παρόλα τα παραπάνω, η εργοδοσία του ξενοδοχείου αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς ακόμα και σήμερα προσπαθεί να απολύσει την συνάδελφο.

Ο Αγώνας συνεχίζεται!!!

Η συνάδελφος, μαζί με τις εργαζόμενες του ξενοδοχείου άφησαν παρακαταθήκη, διεκδικώντας να μην δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες και εξαντλητικά ωράρια και έδωσαν αγώνα για να εφαμοστεί στην πράξη η τοπική ΚΣΣΕ μέσα στο χώρο δουλειάς τους. Οι προσπάθειες της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, στον Πλατανιά Χανίων για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης έπεσαν στο κενό.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα!!

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων θα συνεχίσει να στέκεται αλληλέγγυο σε κάθε συνάδελφο που σηκώνει κεφάλι μέσα στο χώρο δουλειάς του και παλεύει για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Χαιρετίζουμε όλα τα Σωματεία που με αποφάσεις απο την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στην εργαζόμενη στον δικαιο αγώνα της και απέδειξαν ότι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους και οι μαζικοί αγώνες είναι η μόνη λύση ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα μας μέσα στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε όλους τους εργαζομενους του νομού να γραφτούν και να δυναμώσουν τα σωματεία.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ:

  • Να αποσυρθεί τώρα ο νόμος Χατζηδάκη για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ουσιαστικά λύνει τα χέρια της εργοδοσίας.
  • Υποχρεωτική και καθολική εφαρμογή της τοπικής ΚΣΕΕ
  • 7ωρο-5νθήρο-35ωρο για ΟΛΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!!»

Σε ανάλογη ανακοίνωση προχώρησε και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων του νομού:

«Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων, εκφράζει την αλληλεγγύη του στην συνάδελφο καμαριέρα που προσπαθεί να απολύσει η εργοδοσία του Ξενοδοχείου στον Πλατανιά Χανίων.

Η συνάδελφος διώκεται, γιατι τόλμησε να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας,να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες,να τηρείται το 8ωρο,η ΚΣΕΕ.

Τέτοιες μεθοδεύσεις θα βρουν αποφασιστική απάντηση απο την εργατική τάξη ,τις συδικαλιστικές οργανώσεις.

Είναι προκλητικό το γεγονός, ότι ενώ με προσωρινή Διαταγή του Πρωτοδικείου Χανίων την Τρίτη 14/9/2021 η συνάδελφος δικαιώθηκε, η εργοδοσία συνέχισε την εκδικητική της στάση και την απέλυσε.

Έχουν αποθρασυνθεί !!!!Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν περάσει αντεργατικά μέτρα με αποκορύφωμα το αντεργατικό τερατούργημα του Χατζηθάφτη!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Ο αγώνας της συναδέλφου ειναι αγώνας όλων των εργαζομένων καθώς αυτά που αντιμετωπίζει γίνονται σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζομένοι στον Τουρισμό,οι εποχιακοί εργαζομένοι, για ακομα μια φορα πληρωσαν την ανάκαμψη τους με ατελείωτες υπερωρίες,εξαντλητικά ωράρια.

Συνάδελφοι μας ,που δουλεύουν στο αεροδρόμιο, λυποθύμησαν αφού δούλευαν στην “πίστα” εκτεθειμένοι στον ήλιο χωρίς νερό.

Σε σουπερμάρκετ προωθούν να δουλεύουν 6 ήμερη εργασία, αντί για 5ήμερη που

είναι η σύμβαση τους και η πληρωμή τους θα είναι υπό μορφή κουπονιού.

Δεν θα τους περάσει!!!

  • Καλουμε κάθε εργαζόμενο να καταγγέλει αντίστοιχα περιστατικά.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο τους, διδαχθήκαμε ότι η οργάνωση και η συσπείρωση στο σωματείο μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
  • Απαιτούμε
  • Απο την κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα για να μην συμβούν αντίστοιχα περιστατικά.
  • Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση στην συνάδελφο καμαριέρα.

    7ωρο 5μερο 35ωρο

  • Υποχρεωτική εφαρμογή των ΚΣΣΕ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook