Ξέρουν όλοι στην Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της αντιπολίτευσης;

ξέρουν-όλοι-στην-κουμουνδούρου-ότι-ο-σ-924282

Μην πυροβολείτε τον πιανίστα. Για την ακρίβεια τον Κώστα Βαξεβάνη, που έκανε την εξης ανάρτηση:

«Ο κεντρικός Τραπεζίτης Στουρνάρας, μιλώντας για την Οικονομία έκανε πρόβλεψη πως θα αντέξει γιατί τα νοικοκυριά έχουν καταθέσεις! Χθες αποκαλύφθηκε πως πέθαναν 16.519 άνθρωποι περιμένοντας ΜΕΘ. Στο Σύριζα όλα καλά; Η αντιπολίτευση είναι εσωκομματική έννοια;».

Κάποιοι εμφανίζονται ξινισμένοι για όσα λέει και περισσότερο για όσα θέλει να πει ο εκδότης και δημοσιογραφος, που κρατάει ζωντανό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μιντιακό χώρο.

Μόνο που έχει περισσότερο από δίκιο. Σε ένα τμήμα της επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μάλλον δεν έχει φτάσει ακόμη η πληροφορία ότι είναι κόμμα της αντιπολίτευσης.

Τα κρούσματα αντιπολιτευτικής αφασίας είναι πολλά για να είναι τυχαία. Να αρχίζουμε από τα θέματα που θίγει:

Πρώτο: η προσβλητική αναφορά του κεντρικού τραπεζίτη στους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες ότι έχουν κομπόδεμα από όσα τους έδωσε το κράτος για την πανδημία- άρα ζούσαν μια χαρά και τους περίσσευαν κιόλας- θα έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν μη τι άλλο, ο Στουρνάρας είναι χρόνιος και συστηματικός πολέμιος του κόμματός τους.

Παρόλα αυτά αυτή τη στιγμή σύμβουλός του είναι ένας σύμβουλος και πρώην υπουργός του Τσίπρα. Συν τις στενές σχέσεις του με τον πρωτοκολλάτο «μαρξιστή» – και διακεκριμένο φραξιονιστή»- της Κουμουνδούρου.

Αν υπάρχει κανάλι Στουρνάρα με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το ξέρουν οι πολίτες. Το στιλ «όλοι δικοί μας είμαστε», δεν ταιριάζει στην Αριστερά.

Δεύτερο. Η αποκάλυψη ότι 16,5 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ θα έπρεπε να βγάλει στα κάγκελα τον ΣΥΡΙΖΑ. Εναντίον του ο Μητσοτάκης και ο Πλεύρης εξακοντίζουν κατηγορίες για «λαϊκισμό». Με τον ισχυρισμό ότι έχουν θωρακίσει το ΕΣΥ και υπερκαλύπτουν στην πανδημία τις ανάγκες σε ΜΕΘ.

Η υποβάθμιση θέματος ενδεχόμενως σχετίζεται με το ότι το αποκάλυψε ο Πολάκης. Μόνο που αυτά που αποκάλυψε είναι επίσημα στοιχεία.

Τρίτο: Ο Μητσοτάκης έσπευσε με μια ΙΧ συνάντησή με τον Ερντογάν που είχε κοινοποιήσει μονομερώς την ατζέντα της- με όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας. Παρόλα αυτά οι Συριζαίοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «θετική» τη συνάντηση, πριν καν υπάρξει ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό.

Αλλά και μετά την επικοινωνία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε σιωπή. Ο Μητσοτάκης στη τελευταία δήλωση ισχυρίσθηκε ότι υπάρχει … συναντίληψη. Αυτή την αντιπολίτευση κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πιο κρίσιμο πεδίο της πολιτικής σκηνής;

Τέταρτο: Δεν είναι υπερβολή αν μιλήσει κανείς για «συνωμοσία της σιωπής» απέναντι στην κυβέρνηση από έναν κύκλο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμφανίζονται στην επικαιρότητα μόνο όταν ανοίγουν θέματα κομματικής εσωστρέφειας, ή όταν προσπαθούν να δώσουν προσυνεδριακό προβάδισμα στις φράξιές τους.

Όταν πρόκειται να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, εξαφανίζονται. Στη Βουλή από τους τρεις τους εκπρόσωπος μόνο ο Ραγκούσης παίζει με επάρκεια το ρόλο του. Ο Τσακαλώτος και Σκουρλέτης είναι τουρίστες.

Στο «κίνημα της αφωνίας» απέναντι στο σύστημα Μητσοτάκη πρεπει να προστεθούν και κάποιοι πρώην υπουργοί του Τσίπρα. Απόλαυσαν ως το 2019 την εξουσία και μετά μην τους είδατε και μην τους απαντήσατε.

Η αντιπολίτευση στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι διαρκής στάση σε όλα τα μέτωπα και χωρίς εκπτώσεις.

Αυτό το ρόλο ανέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ το εκλογικό σώμα: να μην αφήνει την κυβέρνηση σε χλωρό κλαδί. Όχι να την συνδράμει όταν δυσκολεύεται

Δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα για αναστολή της αντιπολίτευσης απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα. Αντιπολίτευση ασκείται και σε καιρό πολέμου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως πολλοί βρίσκομαι σε αγρανάπαυση για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Με ραχάτι, ή τσάι και συμπάθεια, απέναντι στον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του δεν θα δουν ποτέ επιστροφή στη κυβέρνηση.

Δικαίωμά τους να προτιμούν την αντιπολίτευση. Αλλά μερικοί πρέπει να εξηγήσουν πώς την εννοούν. Ο όρος «υπεύθυνη αντιπολίτευση» είναι μητσοστακική εφεύρεση για να μην υπάρχει αντιπολίτευση.

Αυτό άλλωστε καταλόγιζε ο ίδιος στον … Μεϊμαράκη, για να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και όταν έγινε δεν έδειξε ούτε χιλιοστό υπευθυνότητας.

Τέλος υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που δεν κρύβουν τις απόψεις τους για «διάλογο» με την κυβέρνηση και φλερτάρουν ακόμη και με την ιδέα για μετεκλογική συγκυβέρνηση.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook