Ξεπερνάμε σήμερα το όριο των 18.000 νεκρών από covid-19 – Σε… βέρτιγκο η κυβέρνηση

ξεπερνάμε-σήμερα-το-όριο-των-18-000-νεκρών-α-1199111
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Χάσαμε πλέον μια …Έδεσσα!

Συνεχίζει η χώρα να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ στο επίπεδο της πανδημίας, καθώς σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 18.000 οι νεκροί από τον covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3.500 περίπου θάνατοι συνέβησαν από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά, μέσα δηλαδή σε 70 ημέρες! Η χώρα μας, μάλιστα, στον κυλιόμενο επταήμερο μέσο όρο απωλειών ανά εκατομμύριο κατοίκους , βρίσκεται στην πρώτη θέση με 8,51, ενώ ακολουθεί η Αυστρία με 5,21 και το Βέλγιο με 3,28!!

Στη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, η κυβέρνηση αντιδρά με επανάληψη του …Success Story, υπερηφανευόμενη ακόμα και για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ λαμβάνει μέτρα αργά και όχι επαρκή.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τώρα αρνείται να αγγίξει το κομματικό της ακροατήριο, όπως οι εκκλησίες, οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας, ενώ έχει περιθωριοποιήσει την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς πλέον οι αποφάσεις είναι «πολιτικές».

Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση:

-Επιχειρεί να μετατρέψει τη συζήτηση από τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν τώρα για να μη φτάσει η χώρα σε lockdown στο ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει lockdown»! Γνωρίζοντας ότι αν αποτύχουμε στον έλεγχο της πανδημίας και το ΣΕΥ δεν αντέξει, το λοκ ντάουν είναι αναπόφευκτο.

-Υιοθετεί την άκρως επικίνδυνη θεωρία ότι «η πανδημία είναι νόσος των ανεμβολίαστων», θεωρία που ουσιαστικά οδηγεί στη χαλαρότητα των εμβολιασμένων όταν η πανδημία αφορά και αυτούς-το 20% στις ΜΕΘ ήταν σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» εμβολιασμένοι!

-Δεν λαμβάνει κανένα ειδικό μέτρο για τις ευαίσθητες ηλικίες των άνω των 60 προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός του εμβολιασμού τους, με αποτέλεσμα την περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας.

-Γενικότερα με τα πίσω-μπρος στα μέτρα που (δεν) λαμβάνει έδειξε επί μακρό χρονικό διάστημα ότι πετά «λευκή πετσέτα» στον εμβολιασμό, ειδικά των μεγάλων ηλικιών, «επενδύοντας» -δυστυχώς- για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας στην αύξηση των νοσήσεων καθώς οι μικρές ηλικίες δεν αντιμετωπίζουν μεγάλες πιθανότητες επικίνδυνης εκδήλωσης της νόσου. «Επενδύοντας», δηλαδή, στην λεγόμενη «ανοσία της αγέλης», καθώς έχει χάσει το στοίχημα του εμβολιασμού!

Θα μπορούσαμε να πούμε και πολλά άλλα ακόμα. Εκείνο, όμως, που δεν πρέπει να προσπεράσουμε έτσι είναι πως η χώρα μας έχει χάσει ήδη μια πόλη όπως η Έδεσσα(18.229 κατοίκους)! Και οδεύει στο να χάσει μέσα στην εβδομάδα μια …Νάουσα (18.882 κατοίκους)!

Μήπως πρέπει η κυβέρνηση να αντιδράσει καλύτερα, αποτελεσματικότερα και όχι ιδεοληπτικά;

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook