Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των Χανιωτών στο Santa Run | Photos

ξεπέρασε-κάθε-προσδοκία-η-συμμετοχή-τ-1353251

Πάνω από 15.000 ευρώ υπολογίζεται ότι έδωσαν οι Χανιώτες για να αγοράσουν παιχνίδια και να γεμίσουν τους σάκους του Santa Run, προκειμένου να στηρίξουν την εθελοντική δράση του σωματείου. Στην κορυφαία διοργάνωση της πόλης, η οποία διεξάγεται τα τελευταία 10 χρόνια, η συμμετοχή των Χανιωτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

700 περίπου σάκοι έφτασαν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, γεμάτοι με παιχνίδια και είδη για να δοθούν σε όσα παιδιά έχουν πραγματική ανάγκη. Αυτό δήλωσε μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Χανίων και Πρόεδρος του Σωματείου Santa Run, Γιάννης Γιαννακάκης:

«Η δράση που έγινε φέτος με τους σάκους, ήταν μια δράση που οι Χανιώτες και όσοι από μακριά μπόρεσαν ψηφιακά να στηρίξουν τη δράση, έδωσε πραγματικά νέα φτερά στην όλη διοργάνωση. Γεμίσαμε μια τεράστια αίθουσα με δώρα και παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία ήδη οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και των Σωματείων προχωρούν στη διαλογή για να γίνει η τελική διανομή. Πραγματικά δεν ξέρω αν μπορεί να μετρηθεί ο αριθμός των παιχνιδιών.

Υπολογίσαμε με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς, ότι το συνολικό ποσό που οι Χανιώτες έδωσαν μέσω δώρων για τα παιδιά, πρέπει να ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

Μέσα στους σάκους βρήκαμε και δώρα που δεν πιστεύαμε ότι ποτέ κάποιος θα επενδύσει, μεταφέροντας την αγάπη του μέσω αυτών των δώρων σε παιδιά που δε γνωρίζει και αυτό είναι σημαντικό για τους ανθρώπους αυτής της πόλης, γιατί μπορούμε και το αποδεικνύουμε συχνά εδώ στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι γκρινιάζουμε για θέματα της καθημερινότητας, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε.»

«Οι σάκοι ήταν περίπου 700 αυτοί που έφτασαν στο ΚΑΜ. Αν και η δράση τελείωσε επισήμως την Κυριακή, κάποιοι τις τελευταίες μέρες παίρνουν και μεμονωμένους σάκους γιατί προφανώς είτε ο καιρός είτε οικογενειακά προβλήματα δεν επέτρεψαν να το κάνουν εγκαίρως. Πάντως από τη Δευτέρα, οι σάκοι ανοίχτηκαν, τα δώρα ταξινομήθηκαν με βάση την κατηγορία αλλά και το φύλο ή την ηλικία στην οποία απευθύνονται και ήδη οι κοινωνικές υπηρεσίες τα έχουν οργανώσει.

Δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για τον αριθμό χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί μέσω της δράσης, καθώς υπάρχουν καταθέσεις στην τράπεζα που δεν έχουν φανεί ακόμα. Αυτό επιβεβαίωσε και ο κ. Γιαννακάκης, λέγοντας ότι «Τη Δευτέρα θα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια το ακριβές ποσό, καθώς και τα χρήματα που ο Δήμος θα δώσει στα σωματεία, ως πριμοδότηση για τη συνεισφορά των Χανιωτών σε όλο αυτό.»

Από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν, μέρος θα δοθεί στα σωματεία της πόλης που παραδοσιακά στηρίζονται κάθε χρόνο και είναι το ΚΗΦΑΠ Η Μεγαλόχαρη, ο Ορίζοντας, το ΚΗΦΑΜΕΑ και η ΕΛΕΠΑΠ: «Τα δώρα και τα παιχνίδια θα δοθούν στα συγκεκριμένα σωματεία αλλά και σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και σε άλλες δομές, όπως το Κύτταρο Χαλέπας, ο Συνάνθρωπος και ορφανοτροφεία της πόλης αλλά και στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακάκης.Οι Χανιώτες έδειξαν για μια ακόμη φορά την αγάπη τους και την αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο. Περίπου 100 εθελοντές συνέβαλαν φέτος στη διεξαγωγή του Santa Run, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Οι Χανιώτες αποδεικνύουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε ευκαιρία και το Santa Run είναι μια από αυτές. Ίσως μια από τις κορυφαίες δράσεις στην περίοδο των γιορτών και μια από τις πολύ έντονα εξωστρεφείς, καθώς είναι μια από αυτές που έχουν γίνει παράδειγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μετά από 10 χρόνια, νομίζω ότι είναι σπουδαίο το ότι συνεχίζει το Santa Run να παραμένει επίκαιρο και πρωτοπόρο.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook