Ξεπέρασαν τις 17.000 οι νεκροί, θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση;

ξεπέρασαν-τις-17-000-οι-νεκροί-θα-πάρει-μέτρ-1010979

Το «διάγγελμα» του πρωθυπουργού δεν μπορεί παρά να έχει ουσία. Τραγική η κατάσταση στο σύστημα υγείας!

Το ένα αρνητικό ρεκόρ σπάει η πανδημία, που το Νοέμβριο δείχνει τα δόντια της όπως ακριβώς προβλεπόταν:

– Οι νεκροί ξεπέρασαν χθες τις 17.000, για την ακρίβεια έφτασαν τους 17.012!

– Μόνο από την πρώτη του Νοέμβρη έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από χίλιοι (1000) συμπατριώτες μας-για την ακρίβεια 1014!

– Το ποσοστό των ασθενών 4-18 ετών ανήλθε στο 23% (10.723), σημειώνοντας άνοδο 4,55% σε σύγκριση με το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα.

– Το διάστημα 8-14 Νοεμβρίου, το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 1,77%.

– Νοσοκομεία ξεκινούν εφημερίες χωρίς να έχουν ούτε ένα κρεβάτι διαθέσιμο ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ είτε για covid είτε για non covid, όπως συμβαίνει σήμερα με το νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας ή και να μην μπορούν να ξεκινήσουν καν οι εφημερίες, όπως καταγγέλλεται από αρμοδίους για το νοσοκομείο Νίκαιας! Το δε Αττικόν έκανε χθες εφημερία με εκατό ράντζα!!!

– Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε πολλά νοσοκομεία γίνεται ηλικιακή επιλογή ασθενών, χωρίς να υπάρχει παρέμβαση του εισαγγελέα και, πρωτίστως, χωρίς να ιδρώνει το αυτί των πολιτικών υπευθύνων!

Στο πλαίσιο αυτό, το «διάγγελμα» του πρωθυπουργού έχει νόημα μόνο όταν η κυβέρνηση παραδέχεται την πραγματική κατάσταση, παίρνοντας ταυτόχρονα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της. Διαφορετικά δεν είναι παρά επικοινωνιακά τρικ, που πλέον, στρέφονται και κατά εκείνων που τα απευθύνουν!

ΥΓ1: Θα το πούμε για άλλη μια φορά: Διάγγελμα κάνει μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και η λέξη έχει βαρύτητα.

ΥΓ2: Και μιας και μιλήσαμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Δεν θα έπρεπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου να συμβάλλει ώστε να υπάρξει πολιτική συνεννόηση σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας; Να πάει στα νοσοκομεία, εκεί που οι ήρωες δίνουν την πραγματική μάχη, που είναι και άνιση και να συμπαρασταθεί σε γιατρούς και νοσηλευτές; Να αναδείξει τις ελλείψεις που υπάρχουν ώστε να δοθεί λύση; Αυτός δεν είναι ο θεσμικός της ρόλος;

ΥΓ3: Η στήλη δεν έχει τίποτα προσωπικό με την Πρόεδρο, την σέβεται ως πρόσωπο και ως θεσμό. Ο υπογράφων είχε αποκαλύψει πρώτος ότι αποτελεί πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ την υπερασπίστηκε ως ανώτατη λειτουργό της δικαιοσύνης, σε θέσεις που ελάμβανε και που δεχόταν επιθέσεις από συγκεκριμένους κύκλους, που σήμερα τη σφιχταγκαλιάζουν, σε βαθμό που να την πνίξουν.

Ας μην το επιτρέψει, ας ασκήσει το θεσμικό της ρόλο όπως συνείδησή της το επιβάλλει. Η δικιά μας κριτική είναι καλόπιστη.

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

One thought on “Ξεπέρασαν τις 17.000 οι νεκροί, θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση;

  1. Έλα ρε Κυριάκο!! Τα έχετε κάνει όλα τέλεια, (βλέπε σεισμοί – φωτιές – μετανάστες – οικονομία) – αυτό με την πανδημία πως ξέφυγε?
    Εγώ σε πίστεψα (και τις τρεις φορές) όταν είπες ότι πέρασε η πανδημία, για το τελευταίο χιλιόμετρο, και άλλες τέτοιες πίπες.
    Στις οικογένειες των 12 χιλιάδων και που »έφυγαν», τι θα πεις? Ποιός και τι φταίει που έχει χαθεί μια ολόκληρη πόλη και πάμε για δεύτερη?
    Θα πεις αυτό που λες μέχρι τώρα? Φταίει ο κόσμος, οι νέοι, η υπεθέρμανση του πλανήτη, η ξαδέρφη μου η Μαρία, ΠΟΙΟΣ??
    Για πες αρχηγέ, πως τα κάνατε τόσο σκατά, πραγματικά πρέπει να προσπάθησες πολύ!
    Ένα πράγμα μπορείς να πεις με σιγουριά: Δεν έτυχε, δεν πέτυχε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook