Ξενογιαννακοπούλου για μετακλητούς: Ο Μητσοτάκης το 2014 είχε 53 κι εγώ 12 | Video

ξενογιαννακοπούλου-για-μετακλητούς-446533

Απάντηση σε όσα η κυβέρνηση καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους, έδωσε η τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

H Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξήγησε, μιλώνστας στον ΣΚΑΙ, οτι «σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν καταγράφονταν οι μετακλητοί, αλλά αποσπασματικά, η πρώτη καταγραφή μετακλητών στην απογραφή δημοσίων υπαλλήλων έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία με τους θεσμούς διότι έπρεπε να είναι πλήρης η καταγραφή. Έτσι τότε φάνηκε ότι αυξάνει ο αριθμός αλλά είναι πλασματικό».

«Στο γραφείο μου ως υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης είχα 12 μετακλητούς ο κ. Μητσοτάκης το 2014 στη θέση μου είχε 53 μετακλητούς που δεν καταγράφονταν» είπε η κα Ξενογιαννακοπούλου και κατηγόρησε τον Γιώργο Γεραπετριτη για αλχημειες στα στοιχεία, καθώς, όπως είπε, «έχει συνυπολογίσει μετακλητούς και αποσπασμένους που οι αποσπασμένοι είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και μάλιστα για το Μαξίμου έχει συνυπολογίσει και τους μόνιμους υπαλλήλους του Μαξίμου».

«Βάση του νόμου που έφερε ο κ. Γεραπετρίτης αυτή τη στιγμή είναι 450 υπάλληλοι στην προεδρία του Πρωθυπουργού στην παρούσα κυβέρνηση εκ των οποίων οι 120 είναι μετακλητοί» προσθεσε.

Για τον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο , η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε:

«Με βάση το 1:1 υπήρχε ένα κονδύλι σε κάθε δημοσιονομικό έτος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που αντιστοιχεί σε 10.000. Εμείς είχαμε πει 15.000 την τριετία στην παιδεία και ξεκινήσαμε με τις προσλήψεις 4.500 στην ειδική αγωγή εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό και για αυτό τις διατηρεί ο Μητσοτάκης παρόλο που έχει καθυστερήσει συν 10.500 για το 2020 και 2021 βάση του 1:1. Ο κ. Μητσοτάκης επειδή δεν δέχεται τον κανόνα 1:1 δεν δέχεται ότι υπάρχει η αντίστοιχη δέσμευση στους δύο προϋπολογισμούς του 2020 και 2021».

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook