Ξενοδοχείο καραντίνας στα Χανιά και πιθανή ενίσχυση με ΜΕΘ του Νοσοκομείου από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κλειστή σύσκεψη, με αντικείμενο την προετοιμασία του νομού εν όψει του ανοίγματος και των εποχικών ξενοδοχείων, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, με την συμμετοχή του δημάρχου Χανίων κ.Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργου Μπέα και του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων.

Η σύσκεψη, για λόγους που είναι δύσκολο να κατανοηθούν, πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ, γεγονός που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όταν μάλιστα οι συνθήκες ειδικά αυτή την περίοδο είναι εξαιρετικά ιδιαίτερες, ελέω της πανδημίας.

Οπότε μια εξήγηση από την πλευρά τόσο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, όσο όμως και του δημάρχου Χανίων είναι απαραίτητη.

Στα της συσκέψεως τώρα, σε δήλωση που του ζητήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής είπε σχετικά πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων, για να υπάρξει μια ενημέρωση για τις δομές υγείας στο νομό, τις δυνατότητες τους, αλλά και για το ποια θα είναι τα πρωτόκολλα υγείας, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα κορονοϊού στο νομό.

Σε μια τέτοια περίπτωση, ρόλο θα έχει και το ξενοδοχείο καραντίνας το οποίο θα υπάρξει έπειτα από σχετική διαδικασία που ορίζεται μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα τελεσφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Θα πρόκειται για κατάλυμα, που θα λειτουργήσει με συγκεκριμένους κανόνες για την διασφάλιση της υγείας όσων θα χρειαστεί να μείνουν σε αυτό, όσο και του εργαζόμενου προσωπικού.

Όπως είπε ο κ. Καλογερής, έγινε ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου για το πώς έχει ήδη αναπτυχθεί το νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα πληροφορίες χθες Τρίτη επισκέφθηκαν το ίδρυμα εκπρόσωποι του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της λειτουργία επιπλέον έξι ΜΕΘ.

Ό Αντιπεριφερειάρχης Χανίων σημείωσε μεταξύ άλλων πως, μπορεί να βγει προς τα έξω πως το νοσοκομείο Χανίων είναι μια μονάδα υγείας, που μπορεί να αντεπεξέλθει πλήρως σε ενδεχόμενα κρούσματα.

Αυτό που συζητήθηκε επίσης είναι η δυνατότητα να υπάρξει μια πιο γρήγορη αντιμετώπιση σε ότι αφορά την ανάλυση των δειγμάτων, αλλά να υπάρξει επίσης και ενίσχυση και των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Καλογερής σημείωσε πως αυτό που παράλληλα αναμένουμε είναι, πιο λεπτομερής και σαφείς οδηγίες από την Αθήνα για να λειτουργήσουμε βάση συγκεκριμένων κανόνων.

Ανδρέας Γερακάκης – zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Στα Χανιά, όπως έχει γίνει γνωστό οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει για την επιλογή του συγκεκριμένου καταλύματος, ωστόσο μέχρι τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας δεν είχε διευκρινιστεί σε ποια περιοχή προσανατολίζονταν οι αρμόδιοι (δείτε ΕΔΩ) […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ