Ξενοδοχεία-βόμβες για την καραντίνα στην Κρήτη

ξενοδοχεία-βόμβες-για-την-καραντίνα-σ-1068028

Μέσα στον αστικό ιστό της πιο πολυσύχναστης περιοχής της Κρήτης, τα δύο καταλύματα για τους τουρίστες που θα ασθενήσουν από κορονοϊό.

  • Για κίνδυνο τοπικού lockdown προειδοποιεί ο δήμαρχος Χερσονήσου
  •  Εν μέσω απεργιών φτάνουν σήμερα οι πρώτοι τουρίστες στο Ηράκλειο

    Αλλαγή ρότας έστω και την ύστατη ώρα ζητούν από την κυβέρνηση οι ξενοδόχοι και οι τοπικές αρχές της Κρήτης σε σχέση με τα ξενοδοχεία καραντίνας, τα οποία κινδυνεύουν να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες από τον τρόπο και με τους όρους με τους οποίους έχουν επιλεγεί.

Στην Κρήτη έχουν οριστεί τρία ξενοδοχεία καραντίνας μετά από αιτήσεις που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες τους, ένα στα Χανιά και δύο στη Χερσόνησο.

Ενώ στα Χανιά το ξενοδοχείο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, της Χερσονήσου βρίσκονται εντός του αστικού ιστού, σε άμεση επαφή με πυκνοκατοικημένη και άκρως τουριστική περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των υπόλοιπων επισκεπτών.

Ήδη από χθες μέσω της «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Χερσονήσου αλλά και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη αυτή, χωρίς όμως να έχουν πάρει την παραμικρή απάντηση.

Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες από τα κτίρια όπου πρόκειται να συγκεντρώνονται οι τουρίστες που θα διαγνωστούν θετικοί στον κορονοϊό στην ανατολική Κρήτη.

Και τα δύο βρίσκονται στο πλαίσιο του οικιστικού ιστού της Χερσονήσου, πάνω στο τουριστικό λιμάνι, εκεί όπου αναμένεται να συγκεντρωθεί και φέτος ο κύριος όγκος του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη.

«Αν αυτά τα δύο ξενοδοχεία γεμίσουν με συνολικά 60 φορείς του κορονοϊού, όση και η χωρητικότητά τους, και αν κάτι πάει στραβά, θα κινδυνεύσει να μπει ολόκληρη η Χερσόνησος σε τοπικό lockdown και καταλαβαίνετε τι θα σημαίνει αυτό επικοινωνιακά για τον τουρισμό της Κρήτης και όλης της χώρας», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, επισημαίνοντας παράλληλα και τους μεγάλους κινδύνους για τον τοπικό πληθυσμό και τους εργαζόμενους στην περιοχή.

Από την πλευρά του, πάντως, ο ιδιοκτήτης ενός από τα δύο ξενοδοχεία (τα στοιχεία του στη διάθεση της «Εφ.Συν.») τονίζει πως ήδη βρίσκεται στην Αθήνα για να λάβει οδηγίες για το πώς θα χειριστεί τα περιστατικά και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες, ενώ τονίζει πως τη φύλαξη των ασθενών θα αναλάβει η ελληνική αστυνομία ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό.

Πάντως, από τη θέση στην οποία βρίσκονται τα δύο ξενοδοχεία θα υποβάλουν σε ακόμα μεγαλύτερο βασανιστήριο τους τουρίστες που θα σταθούν άτυχοι και θα νοσήσουν από τον κορονοϊό, καθώς ακριβώς κάτω από τα παράθυρά τους θα χτυπάει η καρδιά του τουρισμού στην Κρήτη και εκείνοι θα πρέπει να μένουν για 14 ημέρες κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους ενός δωματίου και μάλιστα μέτριας ποιότητας, με ελάχιστους κοινόχρηστους χώρους.

Oπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, αύριο, Πέμπτη, θα επαναφέρουν στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος από σήμερα επισκέπτεται την Κρήτη, τη λύση του ενός ξενοδοχείου καραντίνας για όλη την Κρήτη.

Οι ίδιοι είχαν προτείνει ένα ξενοδοχείο, υψηλότερων προδιαγραφών, ανατολικά του Ηρακλείου σε όχι και τόσο τουριστική περιοχή και σε μικρότερη απόσταση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19 στην Κρήτη. Ωστόσο το πρόβλημα ήταν το κόστος καθώς από την κυβέρνηση δίνονται μόλις 45 ευρώ για κάθε ημέρα διαμονής με την υποχρέωση παροχής τριών γευμάτων.

Την ίδια στιγμή τα προβλήματα στην Κρήτη αυξάνονται αντί να μειώνονται, ενώ αντίθετα οι προγραμματισμένες πτήσεις μειώνονται όσο το κλίμα αβεβαιότητας μεταφέρεται και στο εξωτερικό. Μέχρι πριν από 10 μέρες για την 1η Ιουλίου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ήταν προγραμματισμένες 60 πτήσεις, οι οποίες μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν 40 και χθες ο αερολιμενάρχης μίλησε για 35, περιλαμβανομένων και των εσωτερικών πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το πλήθος των προβλημάτων σε όλα τα επιμέρους κομμάτια της τουριστικής αλυσίδας οδηγεί τους πρώτους τουρίστες στην Κρήτη να φτάνουν εν μέσω απεργιών και κινητοποιήσεων. Σήμερα απεργούν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης από τους εργοδότες τους, αύριο Πέμπτη απεργούν οι ξεναγοί Κρήτης και Σαντορίνης καθώς απαιτούν στήριξη από την κυβέρνηση για τον κλάδο τους που πλήττεται καθώς και χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ επίσης αύριο Πέμπτη κατεβάζουν ρολά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης (μπαρ, καφέ, εστιατόρια) διαμαρτυρόμενοι για τις ασαφείς οδηγίες του ΕΟΔΥ και για τα υπερβολικά, όπως τα χαρακτηρίζουν, πρόστιμα που επιβλήθηκαν πρόσφατα μετά από ελέγχους για συνωστισμό.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook