Ξεκίνησαν τα ταξίδια από και προς την Κρήτη – Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύει μέσα στο πλοίο | Photos

Επιτρέπονται από σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου τα ταξίδια από και προς την Κρήτη.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο επιβατών, που θα έχει εφαρμογή μέχρι τις 15 Ιουνίου με επαναξιολόγηση, το πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.

Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία του υπουργείου Ναυτιλίας με την υγειονομική Επιτροπή, έχουν θεσπιστεί κανόνες που θα διέπουν το επόμενο διάστημα τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.

Οι επιβάτες:

  • Πριν την επιβίβασή τους θα θερμομετρούνται,
  • Θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο
  • Θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο
  • Υπάρχει ειδική διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.
  • Η χρήση κάθε καμπίνας θα επιτρέπεται από ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Επιβάτες και πλήρωμα θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοϊας έχουν ήδη εκπαιδευθεί προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν κρούσμα κορονοϊού σε επιβάτη, ενώ τα πλοία μετά από κάθε δρομολόγιό τους θα απολυμαίνονται.

Ακόμη, ερωτηματολόγια θα συμπληρώνονται από τους επιβάτες και θα παραδίδονται στα μέλη του πληρώματος.

Οι επιβάτες μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο εκ των προτέρων εκτυπώνοντάς το από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δηλαδή έως τις 15 Ιουνίου έχουμε …Κορωνοϊό και μετά τις 15 Ιουνίου που αναμένουμε μετά Βαϊων και Κλάδων(!) τα αλλοδαπά τουριστάκια (που είναι άγνωστον αν και πόσα…και “κουβαλώντας” τι…θα έρθουν…) δεν θα έχουμε? Ετσι ώσε να μπορέσουν άνετα να σταματήσουν θερμομετρήσεις και ερωτηματολόγια…. Δεν μας έφτανε το test εγκλεισμού μας επί δύο μήνες με απαγορευτικά μέτρα που περιελάμβαναν ακόμα και την σκέψη μας σε πίστη και Ορθοδοξία λόγω Πάσχα Ελλήνων…τώρα για να μας επιτραπεί να μετακινηθούμε σε σπίτια ιδιοκτησίας μας για τα οποία πληρώνουμε φόρους και ΕΝΦΙΑ …θα πρέπει να περάσουμε κι άλλα test?? Δυστυχώς με πλήρη ανυπαρξία Αντιπολίτευσης …θα πρέπει πάλι να σκύψουμε πάλι το κεφάλι και να υπομείνουμε σε ότι έχει αποφασίσει πριν απο εμάς….αλλά δυστυχώς για εμάς(!) το Κυβερνείο Κούλη….!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ