Ξεκινούν στην Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ ντε Νίρο

ξεκινούν-στην-θεσσαλονίκη-τα-γυρίσμα-1452227

Ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της ταινίας δράσης «Τin Soldier», προϋπολογισμού 38 εκατομμυρίων ευρώ, με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμι Φοξ και Σκοτ Ίστγουντ.

Την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά από συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια με τους παραγωγούς της, Στήβεν Τσάσμαν (Steven Chasman) και Κιθ Κάρβαλ (Keith Kjarval) από τις εταιρείες «Current Entertainment» και «Unified Pictures».

Πρωταγωνιστές και αστέρες του Hollywood θα βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας τις επόμενες 50 μέρες ενώ τα γυρίσματα θα διαρκέσουν μέχρι την 25η Ιουλίου.

«Η ταινία θα γυριστεί κατά 80% στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά 20%, σκηνές θα γυριστούν και στη Δράμα. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, τα γυρίσματα θα γίνουν στη ΧΑΝΘ, στο κέντρο της πόλης, στο Φράγμα της Θέρμης, στην περιοχή της Χαλκηδόνας έξω από τη Θεσσαλονίκη και στα στούντιο της Millenium στη Θέρμη», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ενώ τόνισε ότι ο Ντε Νίρο θα κάνει γυρίσματα μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι η τέταρτη ταινία που εμπιστεύεται την περιοχή και πρόσθεσε: «αντιλαμβάνεστε τα σημαντικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία, για τις θέσεις εργασίας, για τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται. Έχουμε υπολογίσει ότι συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας που γυρίζεται τώρα, οι τέσσερις ταινίες συνολικά έχουν αφήσει στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας περί τα 60 εκ. ευρώ. Είναι λοιπόν μια ανερχόμενη δύναμη ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία, ακριβώς όπως είχαμε οραματιστεί πριν από 3 χρόνια, όταν και ανοίξαμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα το πρώτο film office», συμπλήρωσε.

Διαβεβαίωσε, άλλωστε, ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για να γίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένα παγκόσμιο κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να δείξουν τη φιλοξενία τους στους ανθρώπους που θα κάνουν τα γυρίσματα.

Από την πλευρά του, ο Στήβεν Τσάσμαν δήλωσε ότι τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο έγινε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη αναζήτηση τοποθεσίας (location scouting) ωστόσο είχε αρκετό κρύο και τότε σκέφτηκε ότι η Ελλάδα δεν ήταν αυτό που πίστευε. Εξεπλάγην μάλιστα όταν, περπατώντας στους δρόμους της πόλης ο Κιθ Κάρβαλ παρομοίασε τη Θεσσαλονίκη με τις Κάννες, της νότιας Γαλλίας, αποκαλώντας την πόλη ως τις Κάννες της Ελλάδας. «Τώρα που είμαστε εδώ αρκετούς μήνες διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος, τα εστιατόρια, ο πολιτισμός και η κοινότητα των κινηματογραφιστών είναι υπέροχοι, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι επιθυμία της παραγωγής είναι να κάνει ταινίες ποιότητας με μεγάλους πρωταγωνιστές και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία, όχι μόνο προσφέρουν σημαντικά κίνητρα για να γυρίζονται κινηματογραφικές ταινίες αλλά διαθέτουν υπέροχες τοποθεσίες, πολύ διαφορετικές που προσφέρουν πολλές εναλλακτικές στους κινηματογραφιστές. «Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη με καταρράκτες, υπέροχη φύση, λίμνες και εξαιρετικά κτίρια», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Κιθ Κάρβαλ, ο οποίος δήλωσε ότι ο πατέρας του είναι από την Ισλανδία και η μητέρα του από την Ελλάδα, τόνισε ότι επιδίωξη της παραγωγής στην επόμενη ταινία που θα κάνει είναι η απασχόληση περισσοτέρων ανθρώπων από την περιοχή στην παραγωγή και μάλιστα σε καλύτερες θέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook