Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια και στα Χανιά – «Πόρτα-πόρτα» στη Χαλέπα για το κουνούπι-τίγρης

ξεκινούν-οι-ψεκασμοί-για-τα-κουνούπια-854430

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Εταιρεία ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. η σύμβαση για την ανάθεση υπηρεσιών ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κρήτης, για τα έτη 2020, 2021 και 2022.

Κύριος στόχος του έργου είναι η προστασία και διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας απέναντι σε ασθένειες όπως η ελονοσία, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο Δάγγειος Πυρετός, η αποτροπή εισαγωγής άλλων μεταδοτικών ασθενειών, καθώς και η ελαχιστοποίηση της όχλησης από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε περισσότερα από 100 υγροτοπικά συστήματα, σε περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα καναλιών και ρεμάτων, σε περισσότερες από 5.000 εστίες αναπαραγωγής στο περιαστικό σύστημα, καθώς και σε περισσότερα από 20.000 φρεάτια όμβριων υδάτων και άλλες σημαντικές εστίες σε μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις της νήσου.

«Door-to-door» στη Χαλέπα για το κουνούπι-τίγρης

Επίσης, λόγω του αυξημένου πληθυσμού των κουνουπιών aedes albopictus (κουνούπι τίγρης) στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα πραγματοποιηθεί πιλοτική εφαρμογή ειδικού προγράμματος Πόρτα – Πόρτα (door to door) σε δείγμα χιλίων (1.000) κατοικιών στην περιοχή Χαλέπα του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με σχετική τεχνική έκθεση που εκπόνησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οι εργασίες των ψεκασμών στην Αντιπεριφέρεια Χανίων ξεκινούν την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Η Σύμβαση αφορά όλη την γεωγραφική περιοχή της Κρήτης, (αστικό, αγροτικό, περιαστικό και φυσικό σύστημα των Π.Ε.), με ιδιαίτερη έμφαση στο οικιστικό και τουριστικό περιβάλλον της παράκτιας ζώνης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook