Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία των Χανίων – Τι διεκδικούν

ξεκινούν-κινητοποιήσεις-οι-εργαζόμε-1029527

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων Ν. Χανίων στη χθεσινή  συνεδρίαση του στις 11/05/2020 αποφάσισε ομόφωνα την αρχή κινητοποιήσεων στηρίζοντας τους εποχικά εργαζόμενους συναδέλφους που ασχολούνται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού μας απαιτώντας μέτρα στήριξης λόγω των επιπτώσεων που δημιουργούνται από την πανδημία COVID-19.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να ασχοληθούν με τα προβλήματα μας διευκρινίζοντας ότι:

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων, που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊου COVID – 19. Συνεπώς λέμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων όπως:

α) καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους

β) κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης εργοδότη και εργαζομένου,

γ) έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

δ) προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2020.

Καλούμε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους καθώς και όσους πλήττονται από την πανδημία COVID-19 σε εγρήγορση για άμεσες  κινητοποιήσεις σε περίπτωση που τα αιτήματά μας δεν ικανοποιηθούν.

Τέλος ενημερώνουμε τους συναδέλφους εργαζόμενους ότι το Σωματείο μας σε συνεργασία με την ΠΟΕΕΤ και το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε κανένας συνάδελφος να μην μείνει εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook