Ξεκινούν εργασίες αναβάθμισης για το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων – «Γρίφος» η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού | Photos

ξεκινούν-εργασίες-αναβάθμισης-για-το-987097

Στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την ανακατασκευή σε κομμάτια της κτιριακής υποδομής του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής στελέχη της δημοτικής αρχής και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, πρόκειται για μία πρώτη παρέμβαση που γίνεται μετά από πολλά χρόνια, η οποία έρχεται να υποστηρίξει την υποδομή του Γηροκομείου, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και είναι στη βούλησή μας να προχωρήσουμε τη διαδικασία ώστε να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες των πολιτών.

Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 90.280 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Οι εργασίες προβλέπουν αναβάθμιση και δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων και τουαλετών, οι οποίοι θα είναι εύκολα προσβάσιμοι για όλους τους τροφίμους και ΑμεΑ, ενώ θα γίνονται τμηματικά για να μην διαταχθεί η καθημερινότητα των τροφίμων. Συνολικά οι εργασίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός 7μήνου, ενώ μένει να διευκρινιστεί πότε θα ξεκινήσουν λόγω του κορονοϊού, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Γιάννης Σημαντηράκης. 

Η νέα πτέρυγα

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων έκανε αναφορά και στην πολυπόθητη επέκταση της δομής, με τη νέα πτέρυγα στο Γηροκομείο, τονίζοντας ότι η μελέτη που προϋπάρχει από το 2007, θα επικαιροποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε «να ολοκληρωθεί επιτέλους ένα έργο που εδώ και δεκαετίες καρκινοβατεί». Οι ανάγκες αυξάνονται όπως τόνισε ο κ. Σημανδηράκης και η ευθύνη που έχουμε απέναντι στη δομή και στους ωφελούμενους, μας δείχνει ότι θα χρειαστεί άμεσα η νέα πτέρυγα.

Η χρηματοδότηση για το  συγκεκριμένο έργο έχει εξασφαλιστεί, είναι διαθέσιμη και τα χρήματα υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Δημοτικού Γηροκομείο, όπως τονίστηκε παράλληλα.

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Απαραίτητη είναι η τροποποίηση του εσωτερικού Οργανισμού του Γηροκομείου, ώστε να προσφερθούν νέες θέσεις μόνιμου -νοσηλευτικού κυρίως- προσωπικού στη δομή, όπως ανέδειξε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Σύμφωνα με τον Γενικό, «υπάρχουν 20 θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί για νοσηλευτικό προσωπικό και είχαμε ζητήσει να γίνει η διαδικασία πρόσληψης, είτε μέσω της κινητικότητας του Δημοσίου, είτε με μόνιμες προκηρύξεις, που όμως δυστυχώς δεν υπήρξε κάτι νεότερο».

«Τα κενά αυτή τη στιγμή καλύπτονται από συμβασιούχους όπως είναι γνωστό οι οποίοι φτάνουν τους 14 μέσα στη δομή, ενώ με τη νέα εισήγηση που θα γίνει, θα ζητήσουμε 6-7 νοσηλευτές επιπλέον, για να καλύπτονται οι ανάγκες και να μην υποχρεώνονται οι συγγενείς των ηλικιωμένων να προσλαμβάνουν αποκλειστικές», συμπλήρωσε ο κ. Φραγκιαδάκης

Διαρκές το αίτημα για πρόσληψη νέου προσωπικού, υπάρχει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο για να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις που παραμένουν κενές, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook