Ξεκίνησε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων η τριήμερη «γιορτή» επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές | Video + Photos

ξεκίνησε-στο-πνευματικό-κέντρο-χανίω-1645983

Σε εργαστήρι επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές των λυκείων των Χανίων έχει μετατραπεί από το πρωί της Παρασκευής το Πνευματικό Κέντρο Χανίων όπου με πρωτοβουλία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνεται το φεστιβάλ σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού «Ρωτώ, μαθαίνω, επιλέγω».

Τις εργασίες άνοιξε το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής που αναφέρθηκε στην σημασία του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού για την μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και τον οικογενειακό προγραμματισμό ενός ατόμου ενώ ο προϊστάμενος της διεύθυνσης, Ιωάννης – Παναγιώτης Αμπελάς, υπογράμμισε πως, καθώς ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός δεν αποτελεί πλέον μέρος της τυπικής εκπαίδευσης καθώς έχει αφαιρεθεί από τα σχολεία, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να ενισχυθεί μέσα από συμπράξεις φορέων σε τοπικό επίπεδο.Στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, για όλο τριήμερο θα γίνονται εισηγήσεις και ενημερώσεις τόσο για τις δυνατότητες σπουδών σε συγκεκριμένα πεδία – με ξεχωριστή και ιδιαίτερα ενισχυμένη την παρουσία του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και του ΕΛΜΕΠΑ-  ενώ παράλληλα διοργανώνονται βιωματικά εργαστήρια. Παρόντες στο φεστιβάλ είναι και ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος που θα ενημερώνουν τα παιδιά για τα δύο αυτά παραδοσιακά περιζήτητα επαγγέλματα ενώ η Κυριακή είναι αφιερωμένη στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό με εισηγήσεις από εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού.

Μιλώντας στα ΜΜΕ κατά την έναρξη των εργασιών, η H προϊσταμένη του γραφείου σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού (ΣΕΠ) της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Χανίων, Μαρία Καλφάκη, σημείωσε πως στόχος του φεστιβάλ είναι «να μπορούν να πάρουν σωστά μία απόφαση για τις σπουδές που θα ακολουθήσουν και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Παράλληλα, σημείωσε πως μέσα από την τριημερίδα, ένα παιδί θα μάθει τον τρόπο ώστε να μπορεί να αντλήσει την σωστή πληροφόρηση από έγκυρες πηγές κι όχι από φήμες και κυρίως θα έρθει αντιμέτωπο με τις προσδοκίες τις δικές του και όχι των γονέων του ή της κοινωνίας.

Για τις σπουδές στο ΕΛΜΕΠΑ και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, μίλησε στους μαθητές, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, αντιπρύτανης διεθνών σχέσεων και εξωστρέφειας. «Τα προγράμματα σπουδών μας είναι πολύ κοντά στην αγορά εργασίας. Ένα από τα δυνατά μας σημεία είναι η εξωστρέφεια και η διεθνοποίηση όλων των προγραμμάτων σπουδών μας» σημείωσε. 

Στις σπουδές στις σύγχρονες ειδικότητες μηχανικού αναφέρθηκε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και εξωστρέφειας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Φώτης Κανέλλος. «Όλα τα πρόγραμμα και όλες οι σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Πάρα πολλοί από τους φοιτητές έχουν βρει εξαιρετικές δουλειές στο εξωτερικό έχουν κάνει καταπληκτική σταδιοδρομία ενώ πολλοί από αυτούς έχουν γίνει ακόμα και καθηγητές» σημείωσε.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook