Ξεκίνησε στα Χανιά το 1ο Climathon – Νέοι και νέες στην «μάχη» για την προστασία του περιβάλλοντος | Videos + Photos

Λύσεις για την κλιματική αλλαγή καλούνται να βρουν οι πολίτες, οι οποίοι θέλησαν να συμμετάσχουν στο 1ο Climathon στα Χανιά, το οποίο διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Ουσιαστικά, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναζητήσουν ιδέες που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης σε μια πόλη ενώ στο παιχνίδι ενεργά μπαίνουν και τα μικρά παιδιά. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τόνισαν μεταξύ άλλων, ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι αλλά και τα μικρά παιδιά να ενδιαφέρονται για το κλίμα και το περιβάλλον και να έχουν ενεργό συμμετοχή σε τόσο κρίσιμα θέματα.

«Το Climathon Χανίων είναι το πρώτο φιλικό Climathon σε παιδιά που διοργανώνεται και τα Χανιά αποτελούν πόλη πρότυπο σε αυτό», δήλωσε η συνιδρύτρια του Ecogenia Έρρικα Σπαγάκου, λέγοντας παράλληλα πως «όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση. Βασικός ρόλος της εκδήλωσης και του δικού μας προγράμματος να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις που υπάρχουν στην επιστημονική κοινότητα».

Την ίδια ώρα, η Μαριλένα Μαραγκού, Συνιδρύτρια του Youthmakers Hub αναφέρθηκε στην συμβολή του διαδικτύου απέναντι στις γνώσεις για το κλίμα.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ καριέρα αυτών των 4 ζωδίων θα απογειωθεί το 2023
Επόμενο άρθροΜουντιάλ 2022: Άγγλοι ντύθηκαν σταυροφόροι και πήγαν στο γήπεδο – Τους έδιωξαν οι σεκιούριτι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ