Ξεκίνησε η «μετακόμιση» των προσφύγων από τη Γαύδο στα Χανιά – Αποκλειστικές εικόνες και βίντεο από τη μεταφορά

ξεκίνησε-η-μετακόμιση-των-προσφύγω-1109085

Στο πλοίο «Γ.Δασκαλογιάννης» αποβιβάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας εν πλω για τη Χώρα Σφακίων οι 52 πρόσφυγες και μετανάστες που την Κυριακή έφθασαν με ιστιοπλοϊκό σκάφος στη Γαύδο (δείτε ΕΔΩ).

Έπειτα, θα μεταφερθούν με πούλμαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά, όπου φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος μία προηγούμενη ομάδα προσφύγων, η οποία μετακινήθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα για να ενταχθεί σε δομές.

Όπως επισήμανε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, ο Δήμος Χανίων αναλαμβάνει ακόμη μία φορά μία ευθύνη που δεν του αναλογεί, περιθάλποντας και φιλοξενώντας τους πρόσφυγες και μετανάστες που απέπλευσαν στο νησί της Γαύδου.

Οι προηγούμενοι 67 μετανάστες έφυγαν όλοι με ασφάλεια και τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τη Γενική Γραμματεία, με την αντιδήμαρχο να ξεκαθαρίζει οτι ο Δήμος Χανίων ως μητροπολιτικός δήμος πρέπει να καλύψει τις ανάγκες ανθρώπων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Όπως προκύπτει και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του zarpanews.gr, όλα τα μέλη του πληρώματος φόρεσαν ειδικές στολές και τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, δεδομένου οτι ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν κάποιος εκ των προσφύγων είναι φορέας του ιού.

Ανάμεσα στα 52 άτομα υπάρχουν 9 γυναίκες, 4 παιδάκια ηλικίας 3,4, 7 και 8 ετών και 39 άνδρες. Οι ίδιοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να μπουν στο σκάφος τους και να φύγουν, ωστόσο αυτό δεν γίνεται αφενός επειδή το σκάφος έχει προβλήματα, και αφετέρου επειδή μια τέτοια πράξη θα ήταν ενάντια στο πρωτόκολλο.

Στο πλοίο δεν υπάρχουν άλλοι επιβάτες καθώς ο καπετάνιος του Δασκαλογιάννης, Στρατός Μπουρνάζος, ταξίδεψε στην Γαύδο ειδικά για να μεταφέρει τους μετανάστες στην Κρήτη, έπειτα από συμφωνία της πλοιοκτήτριας εταιρείας με την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook