Ξεκίνησε η κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Κερίτη – Έργα αντιστήριξης και στην ιστορική γέφυρα | Video + Photos

ξεκίνησε-η-κατασκευή-νέας-γέφυρας-στο-1659434

Μια νέα σύγχρονη και ασφαλής γέφυρα διπλής κατεύθυνσης, με πεζογέφυρα και φωτισμό έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται στον ποταμό Κερίτη, την ώρα που η ιστορική γέφυρα μόλις λίγα μέτρα μακριά, περιμένει να πάρει σειρά για αναστήλωση, μετά την κατάρρευσή της τον Φεβρουάριο του 2019.

«Η κατασκευή γίνεται μέσα από μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ τριών μερών, Υπουργείου, Δήμου και Περιφέρειας με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών» σημείωσε στο zarpanews.gr ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης:  οι διερευνητικές γεωτρήσεις και κάποιες πρόδρομες χωματουργικές εργασίες ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη έχει ξεκινήσει το κυρίως κατασκευαστικό έργο, με

χρονοδιάγραμμα 18 μηνών» ανέφερε.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη εργασίες στην ιστορική γέφυρα, για να διασωθεί το εναπομείναν τμήμα της ιστορικής γέφυρας με κάποια πρόδρομα έργα αντιστήριξης του τόξου και προστασίας των βάθρων από την διάβρωση.

«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί πρέπει να παραμείνει το μνημείο για να ανακατασκευαστεί. Εάν δεν υπήρχε καθόλου μνημείο, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα σταματούσε και η διαδικασία ανακατασκευής της ιστορικής γέφυρας» σημείωσε ο κ. Μαλανδράκης στο zarpanews.gr.

zarpanews.gr

One thought on “Ξεκίνησε η κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Κερίτη – Έργα αντιστήριξης και στην ιστορική γέφυρα | Video + Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook