Ξεκίνησε η δίκη για την δολοφονία του αδικοχαμένου Κώστα Κατσουλάκη

ξεκίνησε-η-δίκη-για-την-δολοφονία-του-α-860104

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου κάθεται για να δικαστεί ένας 61χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 43χρονο Κώστα Κατσουλάκη έξω από το κατάστημά του στο Βαμβακόπουλο Χανίων, τον Μάιο του 2019.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή της 16ης Μαΐου του 2019, όταν ο 43χρονος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορθούνι του Δήμου Πλατανιά, ήταν εκτός του καταστήματός του.

Ο δράστης εισήλθε στο εσωτερικό της επιχείρησης και όταν ο 43χρονος τον αντιλήφθηκε, προσπάθησε να διαφύγει για να γλιτώσει. Ωστόσο, ο δράστης τον πρόλαβε στην είσοδο του μίνι-μάρκετ και τον πυροβόλησε πισώπλατα από πολύ κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Για το περιστατικό είχε εκδώσει ανακοίνωση η οικογένεια του θύματος, στην οποία τονίζει ότι δεν υπήρχαν κτηματικές διαφορές μεταξύ τους και κάνει λόγο για έναν κατά συρροή εγκληματία.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Πλατανιά, το θύμα, από τη θέση του προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας Ορθουνίου, «υπερασπίσθηκε τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον» καθώς ο δράστης φέρεται να καταπατούσε δημοτικές εκτάσεις, χαρακτηρίζοντας τον δράστη ως «καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας».

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει ολοκληρώσει την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπήρχαν μάρτυρες υπεράσπισης.

Στο δικαστήριο παρίστανται συγγενείς του θύματος αλλά και ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook