Ξεκίνησε η άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό – Απουσιάζει η ΕΕ, όπως ήθελαν Τούρκοι και Βρετανοί

ξεκίνησε-η-άτυπη-διάσκεψη-για-το-κυπρι-173348

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και ήδη ξεκίνησε η συνάντηση του κ. Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στην άτυπη πενταμερή δεν θα υπάρχει παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το βέτο της Τουρκίας, στο οποίο συμφώνησε και η Βρετανία.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν στην ΕΡΤ την σημασία της απουσίας επίσημης εκπροσώπησης της ΕΕ στην άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό. Συγκεκριμένα λένε ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο επιθυμία της Τουρκίας αλλά και της Τουρκοκυπριακής πλευράς, αλλά διαφαίνεται και από την στάση που κράτησαν και οι Βρετανοί. Η Τουρκία έχει ως στόχο να οδηγηθούν και σε μια δεύτερη άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Στο περιθώριο της άτυπης διάσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη γύρω στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι δηλώσεις δεν αναμένεται να γίνουν πριν από τη λήξη των επαφών ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook