Χανιά | Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων μαθητών του 1ου Γυμνασίου | Photos + Video

χανιά-κατάθεση-στεφάνων-στο-μνημείο-π-1305282

Στο μνημείο πεσόντων μαθητών που βρίσκεται εδώ και 100 χρόνια στην αυλή του 1ου γυμνασίου Χανίων έγινε για πρώτη φορά φέτος η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου του 1940.

Στην αρχή εστάλη επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.

Το « παρών» έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης β΄βάθμιας εκπαίδευσης Μανόλης Τζανάκης.

«Επιλέξαμε φέτος το ιστορικό γυμνάσιο της πόλης, όπου έχει τοποθετηθεί μια αναθεματική πλάκα με πρωτοβουλία του αείμνηστου επιθεωρητή Γενεράλη και με δωρεές Χανιωτών αφιερωμένη στους μαθητές που πολέμησαν στους Βαλκανικούς Πολέμους» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής και έκανε λόγο για «μια προβολή που πρέπει να την γνωρίζει η σημερινή νεολαία, το πόσο δύσκολα ήταν εκείνα τα χρόνια και με πόση προθυμία νέα παιδία προσέτρεξαν στον αγώνα και θυσίασαν την ζωή τους».

Η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων απέδωσε τον Εθνικό Ύμνο ενώ τον ύμνο της Κρήτης απέδωσαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook