Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 822 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ

ξεκίνησαν-οι-αιτήσεις-για-τις-822-μόνιμε-1026204

Από σήμερα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση τους στο ΑΣΕΠ ώστε να συμμετάσχουν στον 1Γ/2022 γραπτό διαγωνισμό που θα διορίσει 822 νέους μόνιμους υπαλλήλους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ αναμένεται να δεχτεί πολύ μεγάλο πλήθος αιτήσεων και για τον λόγο αυτό συνίσταται στους υποψηφίους να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού καθώς και τη διαδικασία συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό για την ΑΑΔΕ αρχικά πρέπει να κάνουν είναι να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, έως και τη Δευτέρα, 4 Απριλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι.

Στην ηλεκτρονική αίτηση οι υποψήφιοι επιλέγουν τις θέσεις εργασίας για τις οποίες θέλουν να διαγωνιστούν και αναγράφουν τα πρόσθετα προσόντα που έχουν και μοριοδοτούνται από την προκήρυξη (π.χ. πτυχίο, τίτλο ξένης γλώσσας).

Σε δεύτερο χρόνο οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα προσόντα που έχουν επικαλεστεί στην ηλεκτρονική τους αίτηση.

Τα μαθήματα που εξετάζονται

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν σε τρία μαθήματα ή τέσσερα μαθήματα αναλόγως της ειδικότητας για την οποία διαγωνίζονται.

Το μάθημα Λεκτικές Δεξιότητες – Κατανόηση Κειμένων είναι κοινό για όλους τους υποψηφίους.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

-Οι ειδικότητες που ζητούνται από την ΑΑΔΕ αφορούν Δημοσιονομικούς, Εφοριακούς, Μηχανικούς, απόφοιτους Πληροφορικής και Τελωνειακούς.

Όσον αφορά τις ειδικότητες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για να συμμετάσχει κάποιος στον διαγωνισμό, θα πρέπει να κατέχει τα απαραίτητα πτυχία που περιγράφονται αναλυτικά στον πίνακα θέσεων της προκήρυξης.

Όμως, για τον κλάδο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να συμμετάσχει κάποιος αρκεί να έχει απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, για τις θέσεις ΔΕ μπορεί να διαγωνιστεί κάποιος αρκεί να έχει:

-Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή

-Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή

-Πτυχίο Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή

-Απολυτήριος τίτλος:

– Ενιαίου Λυκείου ή

– Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή

– Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή

– Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής

Η μοναδική ειδικότητα που ζητείται σε αυτό τον κλάδο είναι «ΔΕ Τελωνειακών» και για αυτή τη θέση μπορεί να διαγωνιστεί οποιοσδήποτε πολίτης κατέχει απολυτήριο λυκείου.

Δείτε τον πίνακα θέσεων, πατώντας ΕΔΩ.

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που μοριοδοτούν 

Για όλες τις θέσεις της προκήρυξης 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις.

Δύο από τα πρόσθετα προσόντα αυτά προσόντα είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ. Συγκεκριμένα για ορισμένες θέσεις ζητείται η άριστη, πολύ καλή ή καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ για όλες σχεδόν τις θέσεις απαραίτητο προσόν είναι η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Η έλλειψη δηλαδή μίας τέτοιας πιστοποίησης μπορεί να στερήσει από τους υποψηφίους την δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη, πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook