Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εισαγωγή των μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Χανίων

ξεκίνησαν-οι-αιτήσεις-για-την-εισαγωγ-1283162

Το Μουσικό Σχολείο Θερίσου-Χανίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς- κηδεμόνες μαθητών/τριων της ΣΤ Δημοτικού του νομού Χανίων, ότι ξεκίνησε η διαδικασία συλλογής αιτήσεων για την εισαγωγή των μαθητών στην Α’ Τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2022-23.

Η Αίτηση συμμετοχής θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του σχολείου http://www.chaniamousiko.gr/.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά συμπληρωμένη την αίτηση με αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Μουσικό Σχολείο Θερίσου-Χανίων [email protected] κατά το χρονικό διάστημα από 3 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2022.

Το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο) είναι ένα δημόσιο σχολείο γενικής

παιδείας που το πρόγραμμα του συνδυάζεται και εμπλουτίζεται με μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας με ιδιαίτερη έμφαση στην μουσική παιδεία.

Πέρα των μαθημάτων γενικής παιδείας, τα οποία διδάσκονται όπως ακριβώς σε όλα τα δημόσια γυμνάσια- λύκεια της χώρας, διδάσκονται μουσικά όργανα, ισότιμα η έντεχνη δυτική και ελληνική παραδοσιακή μουσική, καθώς και μαθήματα αισθητικής παιδείας: εικαστικά- θέατρο- χορός, με στόχο να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου αξιόπιστη γενική παιδεία και επιπλέον τα απαραίτητα εφόδια για ενδεχόμενες ανώτερες μουσικές σπουδές.

Για να γίνει δεκτός ένας μαθητής σε μουσικό σχολείο δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει μουσική ή να παίζει ένα μουσικό όργανο. Πρέπει όμως, να διαθέτει βασικές ακουστικές-μουσικές ικανότητες και διάθεση να ασχοληθεί και με την μουσική.

Λεπτομέρειες για την διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2022-2023 θα ανακοινωθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Μουσικό σχολείο από 08.15 έως 14.00 καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 28210 88065

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook