Ξεκινά η «μάχη» για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια – Ο Δανέλλης «κλείδωσε» τους 151

ξεκινά-η-μάχη-για-την-ψήφο-εμπιστοσύ-798235

Ξεκινά το μεσημέρι της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Ιανουαρίου, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Στις 12 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη θα ανοίξει η αυλαία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η έναρξη της συζήτησης προσδιορίστηκε τελικά στις 12 το μεσημέρι αντί για τις 10 το πρωί, μετά από αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η συζήτηση θα ανοίξει με ομιλία του πρωθυπουργού – Αναλυτικά η διαδικασία

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης, μετά από μία έντονη συζήτηση που έγινε, όπως είπε, διευκρινίστηκαν όλα τα δεδομένα και αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει σε τέσσερις κύκλους.

Η συζήτηση θα ανοίξει από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συνεχιστεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κλείσει με αντίστοιχη σειρά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Κατά τη διήμερη συζήτηση, τον λόγο θα πάρουν κατά σειρά οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καθώς και βουλευτές με αναλογία 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας από κάθε κόμμα.

Οι 145 και οι έξι που θα κρίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Σπύρος Δανέλλης είναι τελικά ο 151ος βουλευτής που θα στηρίξει την κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Τετάρτης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Μάλιστα, το πρωί της Τρίτης όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης διέγραψε τον Σπύρο Δανέλλη από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Στον πλευρό της κυβέρνησης συμπαρατάχθηκαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, τόσο η Έλενα Κουντουρά, όσο και ο Βασίλης Κόκκαλης, οι αποτέλεσαν για αυτόν τον λόγο παρελθόν από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Την εξάδα κλείνει η ανεξάρτητη Κατερίνα Πακακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Ζουράρις από τους ΑΝΕΛ.

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook