Ξεκινά η δίκη για την ψυχρή δολοφονία ηλικιωμένου Κρητικού από συντοπίτη του – Τον πυροβόλησε μπροστά στη σύζυγό του

ξεκινά-η-δίκη-για-την-ψυχρή-δολοφονία-η-1115480

Μνήμες από την αποτρόπαιη δολοφονία του 79χρονου Κώστα Χατζάκη, τον Ιανουάριο του 2020, στις Μοίρες Ηρακλείου.  «ξυπνούν» σήμερα  Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο θα καθίσει ένας 52χρονος Κρητικός, ο οποίος είχε «εκτελέσει» τον ηλικιωμένο Μεσαρίτη, στην είσοδο του σπιτιού του, πυροβολώντας τον, μπροστά στα μάτια της έντρομης συζύγου του, η οποία επίσης τραυματίστηκε.

Από την πρώτη στιγμή, η υπεράσπιση του 52χρονου άνδρα είχε ισχυριστεί ότι ο κατηγορούμενος δεν γνώριζε τι έκανε, καθώς βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ο 52χρονος πρώην γυμναστής είχε μεταβεί έξω από το κτίριο όπου διέμενε ο αδικοχαμένος γέροντας και άλλοι συγγενείς του, σε γκαρσονιέρα του οποίου ζούσε η εν διαστάσει σύζυγός του κατηγορούμενου.

Ας σημειωθεί ότι από τα πυρά του δράστη, κινδύνευσαν εκτός από τον 17χρονο εγγονό του θύματος και ανήλικοι φίλοι του, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του κτιρίου.

Ο 52χρονος, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος μέχρι σήμερα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή (σε βάρος 4 ατόμων), για οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Εξάλλου, τον Ιανουάριο του 2020, ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας (πρώην πολιτικής αγωγής), δικηγόρος κ. Γιώργος Στειακάκης είχε δηλώσει ότι «πρόκειται για συμπεριφορά με διάρκεια εγκληματική, η οποία έχει προκαλέσει ανατριχίλα στην κοινωνία της Κρήτης, με ένα μένος το οποίο ήταν ακατανόητο. Δεν έχει ξανασυμβεί να στραφεί κάποιος κατά ανθρώπων οι οποίοι τίποτα κακό δεν του έκαναν και να εμφανίζεται τώρα και να παριστάνει τον έχοντα ψυχικά ή ψυχολογικά προβλήματα, ή αλκοολισμό ή οτιδήποτε».

Υπενθυμίζεται ότι οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης του 52χρονου περί παντελούς έλλειψης συνείδησής του κατά την τέλεση της αποτρόπαιης πράξης του, λόγω μέθης, είχαν εξοργίσει πέρυσι τους οικείους του δολοφονηθέντος Μεσαρίτη. Οι συγγενείς του αδικοχαμένου Χατζάκη αμφισβητούσαν τον ισχυρισμό ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε αντίληψη του τι έκανε εξαιτίας της μέθης του.

«Η μητέρα μας είναι πυροβολημένη στο Πανεπιστημιακό και ο πατέρας μας νεκρός! Χωρίς λόγο και αιτία», ανέφερε πέρυσι στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” η κόρη του Κωστή Χατζάκη. Σύμφωνα με την κόρη του 79χρονου και άλλους συγγενείς του, ο κατηγορούμενος «έκανε τον μεθυσμένο. Μια χαρά είναι. Και σήμερα δε θυμάται ότι έχει σκοτώσει άνθρωπο;».

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook