Ξεκινά επιτέλους η αποκατάσταση των Νεωρίων – Στα Χανιά την Κυριακή η Υπουργός Πολιτισμού

ξεκινά-επιτέλους-η-αποκατάσταση-των-ν-432997

Με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, αποστάσεις 1.5 μέτρου μεταξύ των καθισμάτων, ανοικτά παράθυρα και αρκετούς από τους δημοτικούς συμβούλους να φορούν μάσκες, πραγματοποιείται η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων στην… έδρα του, στην αίθουσα στο Δημαρχείο στην οδό Κυδωνίας, μετά την περίοδο της καραντίνας που επέβαλε ο κορονοϊός.

Όπως ενημέρωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, την ερχόμενη Κυριακή 5/7 στις 7.30 το απόγευμα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, θα δώσουν το «παρών» σε συνάντηση στα Χανιά ώστε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή και αποκατάσταση των Νεωρίων με τίτλο: «Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά».

Ο δήμαρχος σχολίασε οτι οι εξελίξεις έχουν προχωρήσει ταχύτατα σε συνεργασία με μελετητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Όπως συμπλήρωσε, ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αδειάσματος της… αποθήκης, στην οποία  είχαν μετατραπεί τα κτήρια, με την Κυριακή να αποτελεί ημέρα «ορόσημο» για το ιστορικό κτήριο.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ξεκινά επιτέλους η αποκατάσταση των Νεωρίων – Στα Χανιά την Κυριακή η Υπουργός Πολιτισμού

  1. Μακάρι, επιτέλους. Αν θέλετε βοήθεια στη Δυτική τάφρο, πείτε μας να το οργανώσουμε να κατεβούμε να βοηθήσουμε

  2. 10 χρόνια τώρα κάνει στατική μελέτη το Πολυτεχνείο,
    Και τώρα αλλά 10 χρόνια θα κάνει το πολετεχωειο για Ερευνητικές εργασίες κτλ, πλέον δεν πιστεύουμε τόσοχρονια αερολογίες γία τα νεώρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook