Ξεκαθάρισμα λογαριασμών… Μήνυμα Μητσοτάκη στον Σαμαρά μέσω Χρυσομάλλη

ξεκαθάρισμα-λογαριασμών-μήνυμα-μητ-908304

Ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη βλέπουν πολλοί βουλευτές της ΝΔ πίσω από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη, δείτε ΕΔΩ, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων προχθές το βράδυ σε γνωστό ξενοδοχείο του Κολωνακίου.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε θορύβησε πολλούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, διότι μέχρι σήμερα ήξεραν, όπως και όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, πως για τα μέλη του Κοινοβουλίου δεν ισχύει το ωράριο των 9, όπως και για δημοσιογράφους, δημοτικούς άρχοντες και άλλες επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες.

Εκείνο που προκάλεσε σοβαρό προβληματισμό στους «γαλάζιους» βουλευτές ήταν η άμεση αντίδραση του Γενικού Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, ο οποίος κάλεσε τον κ. Χρυσομάλλη προκειμένου να τον επιπλήξει, όχι μόνο προσωπικά, αλλά και με ανακοίνωση.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης είναι γνωστό ότι ανήκει στην σαμαρική πτέρυγα του κόμματος και εκλέγεται στη Μεσσηνία, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι διαρροές από το Μαξίμου που επακολούθησαν του προστίμου αλλά και η δημόσια αποδοκιμασία για ένα πρόστιμο που ευλόγως θα μπορούσε να εγείρει ένσταση (αν και ο ίδιος ο βουλευτής δήλωσε ότι δεν θα κάνει) οδηγούν πολλούς στο να πιστεύουν ότι εξαντλήθηκε η αυστηρότητα εναντίον του στο πλαίσιο της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού για θέματα εξωτερική πολιτικής.

Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η ασυνήθιστη αντίδραση του κ. Μπούγα προκάλεσε απορίες και πέραν της σαμαρικής πτέρυγας. Διερωτώνται μάλιστα αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές: γιατί δεν επιβλήθηκε πρόστιμο ή πολιτική επίπληξη στους βουλευτές που συμμετείχαν στο τραπέζι στην Ικαρία και πρωτίστως στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Γιατί δεν επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα και αποδοκιμασίες στον κ. Πέτσα που ήταν παρών μαζί με άλλους 30 καλεσμένους εκεί;

Φυσικά δεν παραλείπουν να αναφέρουν τις συνεχείς παραβιάσεις των μέτρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στην Πάρνηθα και την Ικαρία, που στην περίπτωσή του δικαιολογούνταν ως μια στιγμή ανεμελιάς…

Πάντως φαίνεται πως στη ΝΔ όσοι πρόσκεινται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον απολαμβάνουν πολιτικής κάλυψης ακόμα και αν βιντεοσκοπούνται ή φωτογραφίζονται παραβιάζοντας εξόφθαλμα τα μέτρα, ενώ όσοι δεν ανήκουν στην παρέα του κ. Μητσοτάκη αδειάζονται με ευκολία με διαρροές και ανακοινώσεις, ακόμα και αν το πρόστιμο που τους επιβάλλεται με μια ένστασή τους μάλλον θα διαγραφόταν και θα δικαιώνονταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook