«Ξέφυγε» πάλι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα Χανιά – Πως ο καιρός επηρέασε την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης

ξέφυγε-πάλι-η-τιμή-της-αμόλυβδης-βεν-1619511

Στο 1,95 η αμόλυβδη – 1,83 το πετρέλαιο κίνησης

Ξεπέρασε για μια ακόμη φορά το 1,94 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα Χανιά. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών νομού Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, εξηγώντας τους λόγους της αύξησης και δηλώνοντας πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα η τιμή θα παρουσιάσει μικρή πτώση:

«Η μέση τιμή σήμερα στο νομό Χανίων για την αμόλυβδη βενζίνη είναι στο 1,95. Αυτό οφείλεται στις αυξημένες τιμές του βαρελιού. Περιμένουμε μικρή μείωση σήμερα και αύριο. Οπότε η μέση τιμή θα κυμαίνεται στο 1,93».

Πετρέλαιο θέρμανσης 

Οι προηγούμενοι μήνες, ήταν ικανοποιητικοί σχετικά με την αγορά πετρελαίου θέρμανσης ωστόσο το τελευταίο διάστημα η προμήθεια αυτού είναι περιορισμένη εξαιτίας και των καλών καιρικών συνθηκών:

«Αρκετός κόσμος έβαλε πετρέλαιο τους προηγούμενους μήνες. Από 15 Οκτωβρίου μέχρι 30 Δεκέμβρη ήταν αυξημένες οι παραγγελίες. Αρκετοί καταναλωτές χρησιμοποίησαν πετρέλαιο θέρμανσης. Η δουλειά τώρα έχει κατασταλάξει. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση, επειδή ευνοεί ο καιρός και δεν υπάρχει βαρυχειμωνιά μέχρι στιγμής».

Συγκρατημένοι στις ποσότητες οι καταναλωτές 

Σύμφωνα με τον κ. Δρακακάκη, οι ποσότητες πετρελαίου που προμηθεύονται από δω και στο εξής οι καταναλωτές για να ζεστάνουν τα σπίτια τους, είναι μικρές:

«Το κάθε σπίτι υπολογίζει πόσο πετρέλαιο χρειάζεται μέχρι το τέλος του χειμώνα. Μένουν ακόμα λίγοι, μήνες το πολύ. Ο κόσμος βάζει ποσότητες ίσα ίσα για να περάσει τις κρύες μέρες που απομένουν».

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα Χανιά σήμερα κυμαίνεται από 1,30 έως 1,34 ευρώ το λίτρο.

Ο κ. Δρακακάκης υπενθύμισε πως θα γίνουν οι πληρωμές των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης: «28 Φεβρουαρίου θα πάρουν την επιδότηση οι δικαιούχοι που είχαν κάνει τις αγορές τους μέχρι 30 Δεκεμβρίου. Οι αγορές Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου θα πιστωθούν τέλος Μαρτίου».

Στο 1,82 το λίτρο το πετρέλαιο κίνησης

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, αυτό σήμερα στα πρατήρια καυσίμων των Χανίων, πωλείται στο 1,82 ευρώ το λίτρο. «Περιμένουμε μείωση. Θα έχουμε σταθεροποίηση των τιμών. Πιστεύουμε να μην δούμε την τιμή της βενζίνης να ξεπερνά τα 2 ευρώ. Η κυβέρνηση είναι σε σκέψη να ξαναδώσει fuel pass σε περίπτωση που οι διεθνείς τιμές πάρουν την ανηφόρα».

Άκρως χειμερινός ο Φεβρουάριος – Τα Μερομήνια από τον Γιάννη Δρακακάκη

Τέλος ο κ. Δρακακάκης, έχει την ικανότητα να μπορεί να διαβάζει τον καιρό με τα «Μερομήνια». Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις προγνώσεις του, ο Φεβρουάριος θα είναι ένας πολύ ψυχρός μήνας, με ισχυρές βροχές ακόμα και χιόνια στα χαμηλά υψόμετρα:

«Από 1 έως 10 Φεβρουαρίου ο καιρός θα είναι πολύ χειμωνιάτικος, με πολλές βροχές. Από 10 Φεβρουαρίου μέχρι 28 του Φλεβάρη θα υπάρχει πολύ κρύο, πολλές βροχές και χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα, οπότε το κρύο θα είναι πολύ δυνατό, πολύ αισθητό».

zarpanews.gr

One thought on “«Ξέφυγε» πάλι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα Χανιά – Πως ο καιρός επηρέασε την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης

  1. Ελα μας εχετε στην παραμυθα. οχι ο καιρος φταιει οχι ο πολεμος οχι ο τσακι τσακ που τον επιασε διαρροια.Θα φατε μαυρο μεχρι να πατε τον ΕΦΚ στα 10 λεπτα.
    Απατεωνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook