Ξέφρενα Χριστουγεννιάτικα κορονοπάρτι στις παραλίες της Αυστραλίας – «Οι παραβάτες κινδυνεύουν με απέλαση» Ι Video

ξέφρενα-χριστουγεννιάτικα-κορονοπάρ-1157410

Σοκάρουν οι εικόνες από την παραλία Bronte του Σίδνεϊ, με αμέτρητους νέους να συνωστίζονται χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Από μια προ-κορονοϊού εποχή μοιάζουν να βγαίνουν τα πλάνα από το βίντεο που διέρρευσε στη δημοσιότητα, με εκατοντάδες Αυστραλούς ντυμένους στα κόκκινα να γιορτάζουν τα καλοκαιρινά Χριστούγεννα στην θάλασσα.

Οποιαδήποτε άλλη χρονιά, αυτές οι σκηνές θα ήταν φυσιολογικές για την Αυστραλία, που τα Χριστούγεννα την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι, αλλά φέτος πολλοί φαίνεται να ξέχασαν ότι υπάρχει μια πανδημία και διασκεδάζουν σε πλήθη, χωρίς να φορούν μάσκες ή να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Προς το παρόν, η Αυστραλία έχει καταφέρει να περιορίσει την διασπορά της πανδημίας, με τα συνολικά καταγεγραμμένα κρούσματα να μην ξεπερνούν τις 29 χιλιάδες, ωστόσο, από τα μέσα του μήνα το Σίνδεϊ έχει σημάνει και πάλι συναγερμό.

Αν και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν λάβει σαφείς εντολές να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, το μέτρα δεν φαίνεται να υπακούν οι περαστικοί ταξιδιώτες, οι λεγόμενοι «backpackers» που γυρίζουν την Αυστραλία με ένα μόνο σακίδιο.

Τα τεράστια πλήθη από backpackers, που γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην παραλία του Bronte, τώρα απειλούνται με απέλαση, αφού έθεσαν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας, η ανυπακοή στους κανόνες κατά του κορονοϊού μπορεί να επιφέρει την απέλαση σε όσους βρίσκονται στην Αυστραλία με προσωρινή βίζα παραμονής.

Όπως δήλωσε ο υπουργός στο ABC «Σοκαριστήκαμε όταν είδαμε ανθρώπους, που βρίσκονται εδώ αρκετό καιρό, που έχουν δει την κατάσταση σε όλο τον κόσμο και παραβιάζουν τις εντολές δημόσιας υγείας ενώ έχουμε ένα ξέσπασμα Σίδνεϊ».

«Θα εξετάσουμε αυτές τις άδειες παραμονής και θα τις ακυρώσουμε όπου κριθεί απαραίτητο», πρόσθεσε.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook